VW Golf GTI TCR 2018 Wörthersee Østrig
© Bil Magasinet

Kvalificeret prisgæt på ny VW Golf GTI med 290 hk

Vi var med, da den hurtigste GTI til dato blev præsenteret til Wörthersee træffet i Østrig. Her blev vi også klogere på, hvad den ender med at koste, når den kommer til Danmark.

16. maj 2018 af Jacob Dalby

Verdenspremiere

Er du GTI-fanatiker, og ikke været ved Wörthersee, er du gået glip af årets begivenhed. Flere 100.000 GTI-entusiaster samles ned til søen for at dyrke deres fælles passion for GTI-emblemet. En unik mulighed for Volkswagen hvert år at præsentere nyheder for en meget specifik målgruppe. I år har de taget Golf GTI TCR med – en konceptbil som vi er sikre på, rent faktisk kommer til salg.

Hvad betyder TCR?

TCR står for Touring Car Racing. En europæisk løbsserie udelukkende bestående af private teams. Golf GTI TCR er Volkswagens forsøg på både at bygge en hulens hurtig GTI og samtidig skabe opmærksomhed omkring løbsserien. Gadeversionen af VW’s racerbil bliver præsenteret af Benjamin Leuchter, der er fabriksracerkører for VW, og den legendariske racerkører Hans-Joachim Stuck på GTI-standen til dette års Wörthersee-træf.

VW Golf GTI TCR 2018 Wörthersee Østrig fælg
© Bil Magasinet

Hvad kan den?

GTI TCR er stadig en konceptbil, og de tekniske detaljer er derfor et estimat, indtil bilen introduceres sidst på året. 

Motoren er den 2-liters benzinmotor vi kender fra Golf GTI – bare med 290 hk og 370 Nm. Det er 60 hk mere end den almindelige Golf GTI, men 20 hk færre end Golf GTI Clubsport S. 

Alligevel bliver TCR den hurtigste GTI nogensinde med en topfart på 264 km/t, hvis altså den elektroniske begrænsning fjernes.

GTI TCR kommer standard med 7-trins DSG-gearkasse og spærredifferentiale for at gøre den ekstra hurtig rundt på en bane. Hvis du udstyrer den med Akrapovic-udstødningen lyder den tilmed ekstra godt også. 

Vi glæder os til at få den mellem hænderne og opleve den på vejene.

VW Golf GTI TCR 2018 Wörthersee Østrig hækparti
© Bil Magasinet

Kan man kende den fra en almindelig Golf GTI?

Hvis du ser godt efter, har TCR særlige kendetegn. 

Fronten har fået ny kofanger med ny underlæbe. De udvidede sideskørter løber langs siden hen til bagkofangeren, der har fået to store huller til udstødningerne. 

Hvis du vil skille dig ud, kan TCR folieres med bikube-mønster langs siden for at komplimentere de sorte TCR-bogstaver over sideskørterne.

Hvornår ser vi den i Danmark?

Den danske importør forventer introduktion i Danmark i slutningen af året. 

Prisen er ukendt men den danske produktmanager Christian Saur gætter på en pris omkring 540.000 kroner – en merpris på knap 60.000 kroner i forhold til Golf GTI Performance med 245 hk og 7-trins DSG-gear.

VW Golf GTI TCR 2018 Wörthersee Østrig udstødning defuser
© Bil Magasinet

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.