Kun til låns: Her er Volkswagens nye bilmærke med unikt koncept

Sig goddag til Moia - det nye barn fra Volkswagen-gruppen. Det er bilen, du næppe får lov til at købe.

8. december 2016 af Mathias Brandt

Der er ved at ske et interessant skift i forhold til, hvordan vi opfatter dét at eje en bil og ikke mindst, hvordan den bruges. Hele deleøkonomi-tanken er efterhånden ved at have godt fat i os, og det er bilproducenterne udmærket klar over.

Vi har tidligere skrevet om, at Volkswagen gruppen havde et helt nyt mærke i støbeskeen. De har nu afsløret, at det nye navn, du skal til at vende dig til, er Moia.

Moia bliver et selvstændigt mærke i koncernen, og det vil angribe markeder på egen hånd – men også indgå strategiske samarbejder med allerede eksisterende aktører på delebilsmarkedet.

Herhjemme kunne der blive tale DriveNow og Din Bybil, som netop er lanceret. Deres mål er, at de vil være de bedste på markedet - både hvad angår service og ikke mindst teknologi.

Det nye mærke vil få hovedsæde i Berlin, som også kan betegnes som en af forgangsbyerne, når det kommer til delebiler.

Kun til låns

Det nye mærkes omdrejningspunkt bliver at tilbyde bilerne på samme måde, som vi kender det fra Din Bybil og DriveNow herhjemme.

Vi glæder os til at se, hvad Moia tager med til bordet af nytænkning. I første omgang skal vi kigge mod Hamburg, som bliver den første by, hvor projektet rulles ud.

Volkswagen-gruppen har tidligere investeret i app’en Gett, som er mestre til at håndtere transportbookinger. Det bliver også efter alt at dømme den app, som skal gøre det muligt at booke de nye biler på Moia, når du får brug for det.

Volkswagen er ikke de eneste til at tænke i den retning. Senest har vi set introduktionen af Lynk & Co, som er ejet af kinesiske Geely, der også ejer Volvo. De vil være den bedst opkoblede bil på markedet og har indkorporeret en “delebilsknap” i bilen, så ejeren kan dele den med andre, når vedkommende ikke bruger den.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...