© bilmagasinet.dk

Københavner-strissere: Nej tak til Mercedes

Der er for lidt plads på bagsædet af C-klasse til arrestanter. Københavns Politi vælger derfor VW Passat

17. oktober 2013 af Bil Magasinet

Mercedes-Benz har efter en længere udvælgelsesproces vundet en licitation om at levere et større antal Mercedes-Benz C220 CDI stationcar til dansk politi. Den vandt foran VW Passat Variant, men i Københavns Politi, som var den første politikreds, der testede modellen, siger man nu nej tak.

Københavns Politi har tre biler kørende til test, og her er tilbagemeldingen fra de ansatte, at kabinen simpelthen er for trang.

Her er pansernes nye bil

"Den nye Mercedes er jo en rigtig god bil, men vi gennemfører i København rigtig mange transitter med for eksempel anholdte, og der får vi at vide af vores betjente, at der simpelthen ikke er plads nok," siger Torben Krog Jensen, arbejdsmiljøkoordinator hos Københavns Politiforening til TV2.

Torben Krog Jensen peger på, at betjentene må smide deres jakker og sikkerhedsudstyr inden de kan sætte sig ind i bilen, og at der er problemer med at have plads til politistav og pistol. Når man transporterer arrestanter, sætter den ene betjent sig altid på bagsædet bag førersædet, og hvis begge betjente er over 180 cm, er der ganske enkelt ikke plads til benene hverken på for- eller bagsæde. Dét problem kendes ikke fra de VW Passat Variant, der er tjenestevogne for politiet i dag.

Det er op til hver enkelt politikreds at afgøre, om de foretrækker C-klasse eller Passat Variant.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...