Bilen blev første gang vist som koncept ved Detroit Auto Show i 2013 under navnet CrossBlue.

Klar til præsentation: Her er navnet på Volkswagen's nye 7-personers SUV

Tyskerne er ved at være klar med en konkurrent til Skoda Kodiaq – med højere eksklusivitet og pris. Var det noget?

10. oktober 2016 af Daniel Bohnsen

Senere på måneden præsenterer Volkswagen deres nye syv-personers SUV for offentligheden, og nu forlyder det, at den kommer til at bære navnet Atlas.

Modellen bygges på samme platform som den nye Tiguan, Seat Ateca og Skoda Kodiaq. Ligesom Kodiaq får den tre sæderækker, og den skulle eftersigende blive over fem meter lang og dermed større end Volkswagen Touareg.

Den skal dog stadig ses mere som en syvpersoners Tiguan, og derfor vil den også blive billigere end Touareg, når den kommer i handlen i første halvdel af 2017.

Den nye SUV forventes at minde meget om CrossBlue-konceptbilen fra 2013.

Den nye Atlas blev første gang vist som koncept til Detroit Auto Show i 2013 under navnet CrossBlue. Denne konceptbil var også en forsmag på Skoda Kodiaq, så den nye Atlas vil formentlig minde meget om sin tjekkiske søster.

Volkswagen har endnu ikke bekræftet navnet Atlas, men det er offentliggjort, at modellen skal produceres på Volkswagens amerikanske fabrik i Chattanooga, Tennessee.

Det er også i USA, at Volkswagen forventer, Atlas finder sit største publikum, men med den store interesse for Skoda Kodiaqs herhjemme, lader Danmark også til at være et interessant marked for en syvpersoners Volkswagen.

Atlas får ligesom CrossBlue tre sæderækker, dog med tre bagsæder på anden række.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...