Volkswagen ID5 Volkswagen ID6

Forrest ses hvad der nok bliver ID.6 og ID.4 bagved stadig i camouflage.

© Automedia

Volkswagen ID.6 spottet i kulden

VW sætter turbo på udviklingen af deres ID-familie. ID.4 kan bestilles nu, ID.5 er på vej og nu har Automedia spottet ID.6

22. december 2020 af Gustav Reeh Persson

ID.6 fortsætter SUV-trenden

I den skandinaviske vinter, desværre ikke her i Danmark, hvor den kun står på regn, har den nye Volkswagen ID.6 elektriske SUV været ude på testtur. ID.6 er en elektrisk kæmpe SUV med plads til syv og nok også anhængertræk, som lillebroren ID.4, vi har skrevet om her.   

ID.6 var allerede teaset i 2019 på Shanghai Motorshow med konceptbilen ID. ROOMZZ. De lagde meget vægt på at der var de 7 sæder, eller et gigantisk bagagerum. 

VW volkswagen id.6 2022
© Automedia

Hvad vi ved om ID.6

Fik jeg sagt at den har syv sæder? - Derudover er den baseret på samme MEB platform som ID.3 og ID.4 og har stortset samme design som ID.4, bare forlænget.

Den vil have samme motor/batteriprogram som den største variant af ID.4. Altså firehjulstræk, og to elektriske motorer, en på hver akse. De to motorer kan enten yde 300 hk eller 410 hk, og det kan kombineres med to batteripakker, enten 77 kwh eller 111 kWh. Batterierne giver en forventet rækkevidde på henholdsvis 450 km eller 600 km.

VW volkswagen id.6 2022
© Automedia

Lancering af Volkswagen ID.6 

Her kommer så de dårlige nyheder. ID.6 produceres på Volkswagens fabrik i Kina og bliver lanceret på det kinesiske marked i 2022. Først derefter vil den komme mod Europa. Så der går rask væk over 2 år før vi ser den på de danske veje.  

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...