vw id.2
© VW

Lav pris, mange hk: Her er VW's elektriske minibil ID.2

Endnu er udvalget af små elbiler forholdsvis lille, men nu er VW klar med sin elbil i Polo-klassen. ID.2 hedder bilen.

16. marts 2023 af Mikkel Thomsager

VW ID.2 skal koste under 200.000 kr.

ID.2all hedder konceptbilen, som blev vist i Hamborg onsdag aften. Det er stadig et koncept, men det er vist mest fordi bilen først lanceres om to år. 

Konceptbilen er angiveligt tæt på den endelige udgave af den ID.2, der som navnet antyder placerer sig under VW ID.3, og som dermed reelt bliver VW’s elbil i Polo-størrelse. Målet er, at priserne skal starte under 200.000 kr.

ID.2 bliver den første bil på VW's tilpassede, lille MEB-platform, som er en kompakt udgave af den teknik, der ligger under ID.3, ID.4 og ID.5. Den nye lille VW, der måler 405/181/153 cm (L/B/H) på en akselafstand af 260 cm, vil få en rækkevidde på op til 450 km. 

Den får forhjulstræk og et pænt stort bagagerum på 440 liter plus 50 liter under bagsædet. Det er på størrelse med en VW Golf.

vw id.2
© VW

To magnetiske telefonladere i ID.2

Den nye lille ID.2 vil blive udstyret med al den nye sikkerhedsteknik, som Travel Assist, der omfatter gængse aktive sikkerhedssystemer som aktiv fartpilot, vejbaneholder og mere.

ID.2 vil også kunne fås med det meste af det udstyr, der kendes fra de større, dyrere ID-modeller, som eksempelvis Matrix LED-lys og tredimensionelt baglys.

Kabinen fyldes af en 12,9” stor centerskærm til al sekundærbetjening, der har fået en ny menustruktur, plus en 10,9” stor instrumentskærm foran føreren. En ny fysisk rullekontakt gør det let at skrue op og ned for infotainmentsystemets lydstyrke, og en ny stor multifunktions-drejeknap på midterkonsollen tager sig af al anden betjening.

Nyt er også hele to magnetiske mobiltelefonholdere med indbygget trådløs ladning.

Læs også: Få overblikket: Her er alle VW's elbiler på markedet i 2023

vw id.2
© VW

226 hk i lille ID.2

Motoren er på hele 226 hk, hvilket sætter den lille VW i stand til at accellerere fra 0-100 km/t på 7,0 sekunder. Den har en topfart på 160 km/t, og den kører på kæmpe 225/40R20 dæk. 

VW oplyser ikke, hvad ladekapaciteten bliver, men at bilen kan lade fra 10 til 80 pct. på ca. 20 minutter fra hurtigladere.

vw id.2
© VW

Flere elbiler på vej fra VW

Ifølge VW præsenterer konceptbilen ID.2all et nyt designsprog, som vil blive gennemgående i de nye små biler, VW har på vej. Udtrykket er ifølge VW kendetegnet ved, at C-stolpen låner elementer fra den første VW Golf, et "smilende ansigt" og tidløse klare linjer.

ID.2 er en del af en VW's elektriske modeloffensiv, der de næste tre år lancerer ti nye elbilmodeller. Det inkluderer den reviderede ID.3 og ID. Buzz, som allerede er vist og introduceret, men også en helt ny ID.1, der ventes i 2026. Den bliver en afløser til VW e-Up og vil starte ved 150.000 kr., siger VW.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...