© Volkswagen

VW på vej med superbillig mini-elbil

Volkswagen er på vej med en ny elbil i minibilsklassen - den kommer på markedet i 2025.

7. september 2021 af Patrick Boje Jensen

En lille ny

Volkswagen’s elektriske ID-familie får i 2025 en lillebror. Familien består allerede af VW ID.3 og ID.4, og på IAA Mobility-messen i München har VW nu fremvist deres bud på en minibil, der kører på el.

Konceptbilen hedder ID.LIFE og er baseret på den samme MEB-platform som Skoda Enyaq, Audi Q4 og de førnævnte ID-modeller. De er dog alle bag- eller firehjulstrukne, hvorimod ID.LIFE bliver den første forhjulstrukne bil på platformen.

ID.LIFE er udstyret med en enkelt elmotor på 234 hk, der sender den lille bil fra 0 til 100 km/t på 6,9 sekunder, og et 57 kWh stort batteri muliggør en rækkevidde på omkring 400 kilometer (WLTP), oplyser Volkswagen.

© Volkswagen

Kan omdannes til biograf

Konceptet er udstyret med flere interessante features. Eksempelvis kan både forsæder og bagsæder lægges fladt ned, så interiøret kan bruges som seng, og der er både en indbygget spillekonsol og projektor, så man kan se film eller spille spil, når man altså ikke kører.

Selvom ID.LIFE ikke er en færdig model, lover VW, at der står en elektrisk minibil klar i 2025 - og de er også klar til at melde en pris ud: 20.000 € (ca. 150.000 kr.). Til sammenligning oplyser VW en pris på ID.3 på 35.000 € (260.000 kr.), som svarer til den tyske pris på den billigste ID.3 inklusive afgiftsrabatter med mere.

I Danmark koster den billigste ID.3 249.995 kr, så priserne kan altså godt sammenlignes, og det betyder, at den nye ID-minibil vil lægge sig omkring prisen for Volkswagen E-up og Seat Mii Electric og ikke meget dyrere end Dacia’s bud på en elektrisk minibil, Dacia Spring.

© Volkswagen
© Volkswagen

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...