volkswagen id.7 vw
© VW

VW på vej med ny topmodel: HER er Passat'ens elektriske fætter

VW er på vej med en ny elektrisk topmodel i det klassiske firmabilssegment, hvor de i lang tid har haft succes med Passat’en. Den kommer til at hedde ID.7, og her er alt, vi ved om den.

7. januar 2023 af Patrick Boje Jensen

Elektrisk sedan

Volkswagen har fremvist mærkets næste flagskib: En elektrisk sedan i samme størrelse som VW Passat. Det betyder ikke, at Passat'en udgår - VW har været godt i gang med at teste den næste Passat. Den får navnet ID.7 og bliver en global elbil ligesom ID.4 – det vil altså sige, at den både skal sælges i USA, Europa og Kina med kun små forskelle.

vw id aero
© VW

Op til 700 km på en opladning

Bilen, som VW har fremvist på CES-messen i Las Vegas, er pakket ind i ret vild kamuflage af maling, der er strømledende, så den kan lyses op. Det er en snedig måde at skjule, at ID.7 formentlig kommer til at have ret meget til fælles med ID.Aero-konceptet, som de fremviste i juni.

ID.Aero blev præsenteret som en sedan til det kinesiske marked, og dengang fortalte VW, at den skulle udstyres med det samme 77 kWh-batteri, vi kender fra VW’s andre elbiler. En bedre udnyttelse af strømmen skulle dog give en officiel rækkevidde på 620 km. Det er næsten 100 km mere end den mest sparsommelige ID.5.

Men i Europa (og formentlig USA) vil den kunne fås med et større batteri, der giver en rækkevidde på mindst 700 km. (WLTP).

En af fordelene ved MEB-platformen, som ID.7 bliver bygget på, er, at der er mulighed for meget små udhæng for og bag, så ID.7 får en meget lang akselafstand: Hele 297 cm - til sammenligning har den nuværende Passat en akselafstand på 279 cm, så der bliver formentlig rigtig god benplads i ID.7.

vw id aero id.7

Man kunne se en del mere af bilen, da den blev introduceret som konceptbilen ID.Aero i juni 2022.

© VW

Har lyttet til kunderne

Infotainment-systemet og betjeningen af klimaanlægget er to områder, hvor de seneste mange Volkswagen-modeller har fået hug. VW siger, at de har lyttet til kunderne og udstyret ID.7 med et nyt infotainment-system, der centrerer sig om en stor 15" touchskærm.

Samtidig er betjeningen af klimaanlægget flyttet ind i infotainment-systemets hovedmenu, så det forhåbentligt er nemmere at betjene under kørslen. Desværre er der ikke noget, der tyder på, at de berøringsfølsomme kontakter med haptisk feedback på rattet er blevet erstattet af fysiske knapper.

Volkswagen får verdenspremiere i foråret 2023.

vw id 7
© VW

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...