Hurra!!! Verdens ældste VW Rugbrød hedder Sofie, og den fylder 70 år

Den har kun 24,5 hk, men er alligevel elsket af alle. Det ældste VW Rugbrød i verden rullede af båndet i 1950, og nu kan bilen fejre fødselsdag. Læs om bilens danske historie hér.

17. august 2020 af Bjørn Skjærup

Et Rugbrød fylder år!

Type 2, VW Bus, Hippiebussen, Rugbrød – kært barn har mange navne. Og nu runder den ældst overlevende af slagsen et skarpt hjørne, skriver boosted.dk.

Volkswagen begyndte at producere Type 1-bussen i foråret 1950, og i disse dage fylder den ældste overlevende bil fra dengang (i hvert fald den ældste man kender til) 70 år.

Sofie er den døbt, og den er dueblå, hvilket var den hotteste modefarve dengang i 50’erne. Bilen med chassis-nummer 20-1880 er produceret i august 1950, og ‘hun’ blev i første omgang solgt til en grossist i Hildesheim i Tyskland.

Her gjorde bilen med sine 24,5 hk tjeneste i hele 23 år, før den blev solgt videre til en samler. Mellem 1973 og 1992 var ‘Sofie’ i flere entusiasthænder, som hver især tog sig kærligt af den alderende bus.

20.000 kilometer i Danmark

Da bilen igen var salgsklar, var interessen for den på det tidspunkt 42 år gamle bus på et lavpunkt, og det var sjovt nok her, at den endte i Danmark.

På vejene herhjemme kørte bilen yderligere 20.000 km på speedometeret, der i forvejen stod på 100.000 km. I 2014 nåede bilens danske ejer dog til den konklusion, at han selv var blevet for gammel til det gamle VW Rugbrød.

Sofie blev solgt tilbage til Wolfsburg

Men i stedet for at sælge den videre, bestemte han sig for at tilbyde den Volkswagen. Her sagde man sjovt nok ja. Og siden da har ‘Sofie’ været en del af VW’s klassikersamling i Hannover.

70-året blev fejret med et olieskift til ‘Sofie’ og kage til alle de personer, der har deres daglige gang i VW's store klassikersamling.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...