VW Cross Polo
VW Cross Polo© bilmagasinet.dk

Højere op uden at komme nærmere

Uge 40/11 VW Cross Polo NOT

3. oktober 2011 af Mikkel Thomsager

Tøjmode er noget underligt irrationelt noget. Den ene sæson skal bukserne sidde højt, næste sæson skal de sidde lavt, fuldstændig uden hensyntagen til, om det er pænt, praktisk og behageligt.

I de senere år, hvor teknikgenbrug har givet bilsdesignerne friplads, synes modedillernes besynderlige luner at følge med. Tag nu kørehøjden. Den dikteres af en kompromis mellem komfort, dynamik og anvendelig frihøjde - troede du. Men de senere år har moden dikteret øget frihøjde.

Tag Citroën DS4. Den kan der siges meget godt om, men efter min bedste overbevisning ligner den en Citroën med den hydropneumatisk affjedring sat op i det niveau, som du benytter når du skal skifte hjul. Frihøjden er høj og luften mellem hjul og hjulkasser ser mærkelig ud (og den har slet ikke hydropneumatisk affjedring).

Sådan er det også med VW Cross Polo. Også den er hævet og tilmed eftermonteret med en stak plastikstumper, som får den til at se mere terrængående ud end Citroën DS4. Men det er den naturligvis ikke. Tvært imod: De fine 17" aluhjul forhindrer al færdsel nærmer end en halv meter fra kantsten.

Arghh. Jeg kan godt lide Polo, og selv om det hævede karrosseri følges af en hævet pris, så er den faktisk ikke helt uden i skoven, i betragtning af udstyrslisten. Men hvad skal jeg deroppe? Nixen - jeg køber den ikke.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...