Golf Mk1

Nu kan verdens første VW Golf-racerbil blive din – men hvad er den værd?

Er du en ægte VW Golf-fan? Så skal du følge med her, for nu kommer den første VW Golf racerbil på auktion. Spørgsmålet er så, hvad du er villig til at betale for den...

4. april 2020 af Christian Birkekvist

Efter næsten fem årtier på bagen er VW Golf en af vejens store konger. Faktisk er Golf’en en af den tyske bilproducents bedst sælgende modeller til dato med flere end 35 millioner enheder solgt frem til 2019. 

Golf’en er designet af legenden Giorgetto Giugiaro. Den blev lanceret i 1974, og kort tid efter blev en racerbil skabt på basis af denne VW Golf. Og netop den bil kommer nu på auktion.

Golf Mk1

Grand Prix-vinder

I kølvandet på lanceringen af Golf i 1974, introducerede firmaet Nothelle Tuning i 1975 en rød Golf Mk1 i Belgien, der var født til at køre racerløb. Introduktionen var ikke uden indflydelse, da den første Golf Mk1 racerbil tog førstepladsen ved et løb på Hockenheimring med racerkøreren Bernd Lilier bag rattet. 

Nu ryger den selvsamme racer-Golf på auktion hos RM Sotheby’s. For Golf fans præsenterer det en helt særlig mulighed for at få fingrene i et stykke VW-historie.

Golf Mk1

Golf Mk1 er blevet restaureret

Den originale Golf Mk1 racerbil havde en 1,6-liters motor, der ydede 162 hk, men den er blevet erstattet af en 1,8-liters motor med 175 hk. Golf’en har også fået nye hjul, skivebremser og affjedring. 

 Marcus Nothelle fra firmaet Nothelle Tuning, der byggede bilen i sin tid, restaurerede bilen på vegne af bilens nye ejer, VW-koncernen, i 2011, og præsenterede den på den årlige Techno Classica-udstilling i marts 2012. 

I dag står den klar til at finde en ny ejer, og den står ligeså skarp, som da den rullede ud fra Nothelle Tuning i sin tid. 

Læs mere om bilen på RM Sotheby's hjemmeside ved at klikke hér, eller start dit abonnement på Bil Magasinet ved at klikke hér. På den måned får du hver måned artikler om nogle af de mest interessante biler i verden. 

Golf Mk1

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...