Golf med 265 hk ser rimelig skarp ud

Golf GTI har 40 års-jubilæum og markeres med Golf GTI Clubsport

11. september 2015 af Bil Magasinet

I starten af 2016 er det 40 år siden, Volkswagen vækkede den allerførste Golf GTI til live. Det fejres med Golf GTI Clubsport, der får verdenspremiere på Frankfurt Motorshow IAA i næste uge.

Golf GTI blev fejret med specialmodeller ved 20-, 25-, 30- og 35-års jubilæerne. Den nyeste har med 265 hk dermed 35 hk mere end den hidtil stærkeste Golf GTI. Via en boostfunktion kan ydelsen hæves ca. 10 %, så Clubsport i ca. 10 sekunder yder 290 hk. Boostfunktionen aktiveres, når speederen trædes helt i bund.

Golf GTI Clubsport kører 0-100 km/t på 6,0 sekunder med manuelt gear og 5,9 med DSG-gear. Snitforbruget er hhv. 14,5 og 14,9 km/l. 

Læs også: Test af VW Golf

Lakeringen hedder Oryx White, og taget er lakeret sort. Her er ny forkofanger, skørter, diffusor, hækspoiler og unikke 18" alufælge.

Golf GTI Clubsports silhuet er inspireret af ur-GTI´en. Den originale GTI havde en sort stribe hen langs siden mellem hjulene på højde med kofangerne. Denne stribe går igen på Golf GTI Clubsport, som en hyldest til 1976 Golf GTI. Her er også lakerede sidespejlskapper i sort, større tagspoiler og LED-baglygter i dyb møkerød grafik.

Kabinen har skotskternet GTI-mønster, røde stikninger på sæder, rat og gearstang, en golfbold i toppen af gearstangen og sort taghimmel – med et ekstra twist. Jubilæumsmodellen har dybe, skålformede sportssæder med bikube-mønster og GTI-logo i ryglænet.

Sikkerhedsselerne har fået den legendariske røde linje, der altid pryder GTI´ernes frontdesign, vævet ind. Sportsrattet er beklædt med alcantara og GTI-emblem og de klassiske røde stikninger. Gearstangen er beklædt med alcantara og Clubsport har fået indstigningslister, indgraveret med røde GTI-logoer.

Golf GTI Clubsport kan opleves på biludstillingen i Frankfurt, der åbner for offentligheden d. 17. september. Den forventes til Danmark i løbet af 2016.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...