© bilmagasinet.dk

Golf er den sikreste bil

Scorer højeste samlede pointtal i crashtest i 2009

5. februar 2010 af Steen Bachmann

 

EuroNCAP instituttet i Bruxelles har netop offentliggjort de samlede resultater af samtlige crashtest foretaget af instituttet i 2009 og dermed sat navn på årets sikreste bil: Volkswagen Golf. Golf kan med et samlet pointtal på 103 kalde sig årgangens sikreste bil.

I årene fra 1997 og frem til 2008 testede EuroNCAP udelukkende bilens sikkerhed ved sammenstød frontalt og fra siden, ligesom man også testede fodgængersikkerhed. Men i 2009 skærpede EuroNCAP reglerne og testede Golf påny.

I den seneste testrunde overbeviste Golf i samtlige kategorier: Beskyttelse af voksne passagerer, børnesikkerhed, fodgængersikkerhed og sikkerheds- og førerassistentsystemer. Det var netop i denne test, at Volkswagens bestseller opnåede de fem NCAP-stjerner og 103 points. Alt i alt testede EuroNCAP 33 biler efter de skærpede regler i 2009.

I bedømmelsen indgår også en vurdering af bilens elektroniske sikkerheds- og førerassistentsystemer, der kan være med til at forhindre ulykker og hårde kvæstelser. Her står Golf sig ganske godt med bl.a. ESP, ABS med bremseassistent, hjulspinsregulering og elektronisk differentialspærre. Desuden har Golf Isofix til to barnestole. Golf har knæairbags i førersiden og et airbagsystem til både fører og passagerer på forsæder og bagsæder, der også indeholder sideairbags.

Hybridbilers sikkerhed i top
Hybridbilerne Honda Insight og Toyota Prius kommer på de næste pladser over de mest sikre biler i 2009. På 4.pladsen ligger Hyundai i20, mens tre biler deler 5.-pladsen: Toyota Avensis, Volvo XC60 og Opel Astra.

Top 5 mest sikre biler 2009 i EuroNCAP-test

1. VW Golf VI
2. Honda Insight
3. Toyota Prius
4. Hyundai i20
5. Toyota Avensis
    Volvo XC60   
    Opel Astra

EuroNCAP’s dårligste resultat i 2009 var Suzuki Alto og Toyota Urban Cruiser, der begge fik tre stjerner i crashtest.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...