VW Golf GTE i hvid forfra

3 grunde til at købe en VW Golf GTE i stedet for en GTI

Den nye VW Golf GTE er blevet endnu skarpere og mere grøn, og faktisk kan den for mange være et langt bedre valg end en fuldblods GTI.

8. september 2020 af Mathias Brandt

1 | Prisen på Golf GTE

Hvis du gerne vil have den nye VW Golf GTI, skal du betale 489.995 kr. for en manuel gearet og 509.995 kr. for et eksemplar med dobbeltkoblingsgearkasse. 

Det officielle WLTP-tal er ikke klar på GTE endnu, men den danske VW importør forventer at den kommer til at starte fra omkring 400.000 kr. Hvilket er rundt regnet 100.000 kr billigere end en tilsvarende GTI. 

Selvom du sparer omkring 100.000 kr., får du fortsat 245 hk og så har GTE'en faktisk 30 Nm mere i drejningsmoment, som lander på 400 Nm. Og så er den udstyret med DSG-gear.

VW Golf GTE i hvid interiør

2 | GTE kører langt på literen

Som nævnt er de officielle tal for rækkevidden på GTE endnu ikke helt fastlagt. 

Ingeniørene hos VW har tryllet med batteriet, så det nu har en dobbelt så stor kapacitet sammenlignet med en Golf 7 GTE. Batteriet er nu på 13,7 kWh og det giver en anslået elektrisk rækkevidde på over 60 km og et NEDC-forbrugstal på 58,8 km/l. 

Du skal være heldig hvis du kan hive en Golf GTI over 15 km/l.   

VW Golf GTE i hvid motorrum

3 | Golf GTE mindst ligeså sjov i hverdagen

Der er nok nogle hardcore GTI-fans der kommer til at tage sig til hoved, når jeg påstår, at GTE er mindst ligeså sjov som en GTI til hverdag. Men faktum er, at 90 pct at de danske GTI-kunder aldrig kommer i nærheden af GTI'ens potentiale, som først bliver forløst på en lukket racerbane. Så med mindre du har tænkt dig at køre trackdays i ny og næ, ser jeg ingen grund til at vælge en GTI fremfor en GTE. 

GTE'en er billigere, mere økonomisk og langt hen af vejen, er den ligeså sjov at køre i til hverdag. 

VW Golf GTE i hvid bagfra

VW Golf GTE specifikationer

  • Pris: Ca. 400.000 kr. 
  • Systemydelse: 245 hk, 400 Nm
  • 0-100 km/t: 6,7 sek.
  • Topfart: 225 km/t
  • Elektrisk rækkevidde: over 60 km

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...