Galleri: Her er den nye VW Polo – og den er frisk at se på

Konservatismens vogter – bedre kendt som Volkswagen – har givet den nye Polo et overraskende friskt design. Spionfotografer har fanget den næsten uden maskering. Her er, hvad vi ved.

11. maj 2017 af Mathias Brandt

Ofte, når vi modtager spionbilleder, er bilerne pakket ind, så de næsten ikke er til at kende. Men på disse billeder har Volkswagen valgt at køre en tur på offentlig vej med den nye Polo næsten uden maskering.

I den kompakte minibils-klasse har producenterne generelt stort fokus rummeligheden i kabinen. Bagsædeplads og kabinekvalitet er da også noget af det, som VW har fokuseret særligt meget på med den nye Polo. Takket være VW’s nye fælles platform, MQB, har folkene bag den nye Polo fået mulighed for at øge bagsædepladsen betragtelig.

Akselafstanden skulle være øget med omkring 9 cm, men den nye Polo skulle samlet set ikke være længere end den gamle. Den nye platform har gjort det muligt at flytte hjulene længere ud i hvert hjørne, som giver mere plads i kabinen.

Omfattende motorudvalg

Den næste generation af Polo får et spændende og bredt motorprogram. Basisversionen bliver en 3-cylindret benzinmotor på 1,0 liter, der kommer til at yde 75 hk. Derudover kommer samme 3-cylindrede motor med turbo, som øger effekten til 100 og 115 hk. Den gamle Polo havde en 1,4-liters benzinmotor og 1,6-liters dieselmotor. De bliver skiftet ud med 1,5-liters motor i både diesel og benzin.

Benzinudgaven kommer til at yde fra 140 til 160 hk, mens dieselmotoren får henholdvis 90, 110 og 130 hk.

De nye motorer bliver koblet til en 6-trins manuel gearkasse, mens du som tilvalg stadig kan få en 7-trins DSG-gear.

Kabinen bliver inspireret af den netop faceliftede Golf. Alle varianterne bliver udstyret en 5” infotainmentskærm. Til dem, der ikke synes det er stort nok, kan man også få en 9,3” skærm med integreret navigation. Digital instrumentering bliver ligeledes et tilbud som ekstraudstyr.

Den nye Polo forventes at blive introduceret i slutningen af 2017. Vi gætter på, at priserne begynder omkring 150.000 kr. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...