© bilmagasinet.dk

Fremtidens familliebil fra VW

Øko-helten fra Frankfurt nu i version med fire sæder og snitforbrug på over 40 km/l

3. december 2009 af Steen Bachmann

 

På Los Angeles Motor Show viser Volkswagen fremtidens familiebil. VW Up! Lite Concept er en ny version af den cigarlignende øko-helt fra udstillingen i Frankfurt, der kun havde plads til to personer.

VW angiver et snitforbrug på over 40 km/l, hvilket lader sig gøre ved at kombinere en ekstrem lav vindmodstand på 0,237 cW med en 2-cylindret, 0,8-liters TDI turbodiesel, en elmotor og et 7-trins DSG-gear (dobbeltkobling).

Den køreklare vægt er blot 695 kg, hvilket vil være en sensation i en gadebil til fire personer. Der er anvendt højstyrkestål til strukturen, som er så stærkt, at man kan bruge mindre af den og dermed spare vægt, og til komponenter som gulv, hjulkasser og motorhjelm anvendes det lette aluminium.

CO2-udslippet angives til 65 g/km, hvilket gør bilen den til en af de hidtil mest miljøvenlige biler til fire personer.

Hjulene på konceptbilen er 18" tommer alufælge med eger i kulfiber, og det vil stensikkert blive al for dyrt i en gadeversion. VW forventer 16" letvægtsfælge med 155/50R-dæk med lav rullemodstand.

Ifølge VW er bilen en forsmag på den retning, koncernen vil arbejde i i den nærmeste fremtid både hvad angår teknologi og design. Der vil komme flere modeller og varianter i serien af nye, små familiebiler med meget lavt forbrug, oplyses det.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...