Første video: Nu kommer VW Up endelig som GTI

VW Up kommer med den 3-cylindrede turbomotor, der gør det så godt i Golf og Audi A3. Med en vægt på under 1000 kg kan det blive rigtig sjovt!

19. maj 2017 af Mikkel Thomsager

Hvis du har læst det nye Bil Magasinet, ved du, at Steen Bachmann fra redaktionen stadig er i sorg over tabet af sin elskede Mercedes-Benz E 300 fra 1988. Han er nu havnet i en Up med 60 hk, som der absolut intet er at fortælle om. Den starter hver gang, og er lige så interessant som en kaffemaskine, skriver han.

Men nu er der godt nyt for Steen og alle andre, der er havnet i en Up.

Nu kommer Up GTI

På det store årlige GTI-træf i Wörthersee i Østrig i næste uge vil Volkswagen nemlig præsentere den Up GTI, som har spøgt i kulissen, lige siden Up blev lanceret i 2012. 

Den kommer til Danmark i starten af 2018, og det kan gå hen og blive rigtig sjovt!

Kabinen har skakternede sportsstole som i den originale Golf GTI fra 1975.
Volkswagen Up GTI Concept

I den lille kabine er her tykt læderbeklædt sportsrat, GTI-gearknop og fire sportssæder med det legendariske ternede clark-indtræk.

© VW

Up er lidt større end en flyttekasse og vejer cirka det samme. Med den 115 hk stærke 1,0 TSI-turbomotor vil den være en fortolkning af den legendariske Golf GTI I (1976).

Da den første Golf GTI blev introduceret i 1970’erne bød den på sportslige præstationer og køredynamik, som normalt hørte til langt dyrere biler. 

Golf GTI havde tørvægt på 810 kg

Den røde stribe i kølergrillen, de dobbelte sorte stafferinger hen langs siderne og den sorte stribe på bagklappen gjorde det klart for omgivelserne, at her kom en Golf GTI. 1,6-liters motorens 110 hk accelererede de kun 810 kg egenvægt op til 100 km/t på 9,0 sek. Topfarten var 182 km/t. Golf GTI I kunne leveres i farverne mars rød, diamant sølv og senere blev hvid og sort også klassiske GTI-farver.

VW Up GTI er hurtigere end den gamle Golf GTI

Up GTI får en 1,0 TSI turbobenzinmotor med 115 hk og 230 Nm. Topfarten er 197 km/t og 0-100-tiden 8,8 sek. Den fås i klassiske GTI-farver som tornado red, pure white, dark silver, black pearl og en enkelt ny ­– costa azul blue.

Introduktionstidspunkt og danske priser ligger endnu ikke fast. 

Her er en fed lille video med Up GTI og dens bedstefar, som Volkswagen netop har offentliggjort:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...