© bilmagasinet.dk

Debut: VW Jetta 2011

Selvstændig ny og 9 cm længere model går 18,8 km/l med ny 1,2 TSI benzinmotor

16. juni 2010 af Steen Bachmann


Volkswagen har præsenteret den nye Jetta. Det skete på Times Square i New York i nat dansk tid, hvor koncernen viste den model med et skarpt look a la Golf VI, men med et unikt design. Der er ikke tale om en Golf med udvendigt bagagerum, men en selvstændig model.

Inspirationen er hentet hos konceptbilen New Compact Coupé, som debuterede på Detroit Motor Show i januar og tiltrak en vis opmærksomhed på VW's enorme stand på Genève-udstillingen i februar.

Se Bil Magasinets artikel og video om inspirationskilden til Jetta, New Compact Coupé.

Modellen er designet inhouse af et team under ledelse af Volkswagen-koncernens designchef, Klaus Bischoff. Der er ikke genbrugt paneler eller dele af designet fra forgængeren eller fra andre VW-modeller, men der er trukket en tydelig linje til de seneste modeller, herunder den nye Sharan og Golf VI.

I kabinen er her nyt instrumentbord med aludetaljer, og standardudstyr omfatter tre-eget læderrat, kørecomputer, aircon og cd/radio.

 

© bilmagasinet.dk

Plads til fem voksne
Målet har været at bygge en bil med plads til fem voksne med bagage. Bagagerummet rummer 510 liter - 17 liter mindre end den nuværende Jetta, der stammer fra 2005.

Jetta vokser 9 cm i længden til 464 cm (Passat er 477 cm lang). Akselafstanden vokser med 7 cm til 265 cm, hvilket ifølge VW giver 6,7 cm mere benplads til bagsædepassagererne.

Motorer
I maskinrummet bliver her fra introduktionen adgang til hele VW's program for mellemklasse biler. Nyhed er en ny 1,2 TSI benzinmotor med 105 hk, mens Jetta også vil kunne fås med 1,4 TSI med turbo og 122 hk, og 1,4 TSI turbo/kompresssor med 160 hk. Foreløbig topmodel bliver 2,0 TSI med turbo og 200 hk.

Diesel bliver 1,6 TDI med 105 hk og 2,0 TDI med 140 hk, begge af commonrailtypen.

Øko-udgaverne
BlueMotion-modeller (VW's økobiler) får aut. start/stop-system, opsamling og genbrug af energi fra nedbremsninger, let sænket undervogn og dæk med lav rullemodstand. I første omgang fås 1,2 TSI BlueMotion med et EU-snit på 18,8 km/l og et CO2-udslip på 123 g/km, og 1,6 TDI BlueMotion med et snit på 24,0 km/l og et CO2-udslip på 109 g/km.

Jetta bliver introduceret i Europa begyndelsen af 2011.

 

© bilmagasinet.dk

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...