© bilmagasinet.dk

Danskerne vil have en VW

VW er tilbage som danskernes foretrukne bilmærke

28. juni 2013 af Steen Bachmann

Flere end hver fjerde dansker ville vælge en VW, hvis de uden hensyn til pris og andre forhold skulle vælge en bil på brugtmarkedet. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for BilBasen. Konkret ville 28 procent af bilkøberne vælge en VW, 19 procent en Toyota og 15 procent en Skoda. Dermed står tre mærker alene for hele 62 procent af danskernes brugtbilpræferencer.

”Danskerne er rationelle bilkøbere, der vælger bil ud fra, hvor meget de får for pengene. De anser VW som det bedste køb ud fra totaløkonomi, gensalgspris og almindelig tilfredshed med bilen i det daglige,” siger markedsanalytiker, Jan Lang i en kommentar til analyseresultatet.

Analysen bekræfter også, at danskerne i vid udstrækning køber brugt, når de køber bil. Hele 62 procent af de adspurgte svarer, at de altid køber brugte biler.

BilBasen og YouGov har gennem de seneste tre år stillet mere end 1.100 danskere spørgsmål om deres bilhold, og forsøger på den måde at kortlægge danskernes bilhold.

”Vi kan konstatere, at de økonomiske parametre i år har højere betydning end tidligere. Der er fokus på brændstoføkonomi, værditab og driftsomkostninger, når bilen bliver valgt, og det er tydeligt, at forbrugerne træffer et fornuftsbetonet valg fremfor prestigeværdi og andre bløde værdier,” vurderer Jan Lang.

Hele 69 procent af bilkøberne kører benzin frem for diesel, og så fortæller 61 procent af bilkøberne, at de vælger bilen ud fra, hvor langt den kører på literen.

VW står stærkt

Undersøgelsen afslører, at VW igen har fået momentum på det danske marked. Efter en årrække med nedadgående markedsandele på såvel nybils- som brugtbilsmarkedet, har det tyske mærke med VW Up og Polo-modellerne fået vind i sejlene igen.

”VW har altid været stærke på brugtbilmarkedet, men førerpositionen er klart cementeret efter Peugeot blev foretrukket i 2010 og 2011. Det er min vurdering, at opmærksomheden omkring minibilen Up også kommer VW til gode i det hele taget i Danmark,” slutter Jan Lang.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...