Dansk VW-importør leverer gigantisk overskud trods skandale

Selvom diesel-skandalen i september afslørede omfattende snyd med NOX-udledningen i flere af Volkswagen Groups bilmærker, har Semler Gruppen, der står for import og salg i Danmark, netop leveret det bedste årsregnskab til dato.

8. august 2016 af Daniel Bohnsen

10.495.000.000 kroner – eller knap 10,5 millarder. Så mange penge omsatte Semler Gruppen for i Danmark i 2015. 

Koncernen importerer og sælger Volkswagen, Audi, SEAT og Skoda samt luksusbilerne Porsche, Lamborghini, Bentley og Lotus, der alle er mærker under den tyske bilgigant Volkswagen Group.

Volkswagen Group har ellers haft et turbulent år, efter en amerikansk undersøgelse i september 2015 viste, at koncernen bevidst havde fusket med udledningen af NOx i deres dieselmotorer, så de forurenede mindre under tests, end de gjorde på vejene.

Dette bærer den danske importør Semler Gruppens regnskab for 2015 dog ikke præg af. 

Bil-familier runder skarpt hjørne

Koncernen, der er den største bilimportør i Danmark, rundede for første gang en nettoomsætning på over 10 millarder med et overskud på godt 324 milioner. Det betød at de tre ejerfamilier Christiansen, Mourier og Nielsen, der alle er efterkommere af stifterne Axel og Johannes Semler, fik udbetalt 140 millioner kroner i udbytte.

Det flotte regnskab er et resultat af, at bilbranchen i Danmark generelt er i fremgang, hvor 208.000 indregistrerede personbiler gjorde 2015 til det år med højest bilsalg nogensinde. Denne tendens ses også hos de andre store danske bilimportører, der alle har leveret årsregnskaber med store overskud.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...