VW ID.3 front landevej
© Hardy Mutschler

Bommert fra Volkswagen medfører erstatning til elbilejere

Volkswagen sænker priser og betaler erstatning til blandt andet tyske ejere af ID.3 og ID.4. Det sker, da en varmepumpe ikke levede op til Volkswagens markedsføring.

7. juni 2021 af Frederik Holck

Varmepumpe giver ikke nok rækkevidde

I blandt andet Tyskland har Volkswagen været lidt for optimistiske ved markedsføringen af deres elbiler ID.3 og ID.4. Volkswagen påstod, at et tilkøb af deres varmepumpe ville resultere i en forlænget rækkevidde på op til 30%, endda i vejrforhold på helt ned til -25° C. På baggrund af interne evalueringer samt feedback fra eksisterende kunder erkender Volkswagen, at påstanden ikke passer i praksis. Den virkelige rækkevidde afviger med mere end 10 procent fra, hvad Volkswagen ellers har markedsført, hvilket resulterer i, at Volkswagen har valgt, at kompensere for deres bommert.  

VW ID.3 interiør
© Søren Juul

Erstatning og sænkede priser

Volkswagen har valgt at tilbagebetale 258€ til hver af de 56.230 ejere, som har tilkøbt varmepumpen med en forventning om længere rækkevidde. Tilbagebetaling svarer til ca. 1.900 kr., og sker i takt med, at Volkswagen sænker deres priser på tilkøbet af varmepumpen fra ca. 1250 € til 990 €. Volkswagen vil selv tage kontakt til de berørte kunder, og vil i den sammenhæng skulle af med lidt over 16.000.000 €.

Ingen erstatning til danske ejere

Før du begynder at glæde dig for meget, er det vigtigt at pointere, at du som dansk ejer af en ID.3 eller ID.4 ikke har udsigt til en erstatning. Dette skyldes, at Volkswagen i Danmark ikke har markedsført de to elbiler med afsæt i postulatet om varmepumpen og dens forlængelse af rækkevidden.

Volkswagen Danmark’s pressechef, Thomas Hjortshøj, fortæller følgende til Ekstra Bladet.


“Det er ikke relevant med erstatning for danske kunder, idet varmepumpe har været standardudstyr på samtlige modeller siden introduktionen. Vi har lige introduceret et nyt modelprogram, hvor varmepumpe kun er ekstraudstyr på den billigste variant af ID.3 og ID.4”, oplyser pressechefen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...