© bilmagasinet.dk

Bister Boble med 210 hk

VW Beetle GSR er inspireret af en legendarisk version af Boblen

11. februar 2013 af Bil Magasinet

GSR står for ”gelb-schwarze-renner” eller den ”gul-sorte-racer” og var betegnelsen for en sportslig version af en Boble 1303 S, der blev introduceret i 1973 og produceret i et begrænset antal på 3.500 eksemplarer. Nu markerer Volkswagen 40-års jubilæet for den gul-sorte-racer ved at introducere en sportslig variant af Beetle, der er inspireret af den legendariske sports-Boble.

Volkswagen har taget 1970'ernes GSR-koncept, nyfortolket det og overført det til en Beetle 2,0 TSI Sport, der ligesom forbilledet er gul og har sortlakeret motorhjelm og sorte GSR-stafferinger hen langs siderne. Her er sortlakeret tag, bagklap, sidespejle og hækspoiler, og den adskiller sig også fra en standard Beetle 2,0 TSI-Sport ved at bære en R-Line-Design frontkofanger, der har større køleluftindtag. I modsætning til GSR-versionen af Boblen, der kun blev solgt med gul-sort lakering, kan Beetle GSR også bestilles med en Platinumgrey/sort lakering.

© bilmagasinet.dk

Den originale Boble GSR kørte på 15” hjul med 175-profil dæk, hvor Beetle GSR står på 19” aluminiumsfælge af typen Tornado med 235/40-profil dæk. I 1970’ernes gul-sorte Boble fik du et læderbeklædt sportsrat og sportssæder, hvor du i Beetle GSR sidder i dybe R-Line-sportssæder og du griber om et tykt læderbeklædt sportsrat med gule konstrastsyninger. På instrumentbordet sidder en plakette med serienummeret fra 1 til 3.500.

© bilmagasinet.dk

For 40 år siden kunne den gul-sorte Boble mønstre 50 hk. Beetle GSR kører med en 210 hk 2-liters TSI-turbomotor, der sender den til 100 km/t på 7,3 sek. og videre til en topfart på 229 km/t. Turbomotoren yder 280 Nm ved 1.700-5.200 o/min og har EU-miks på 13,9 km/l ved blandet kørsel. Den er standardudstyret med en 6-trins manuel gearkasse, men som option kan den bestilles med 6-trins-dobbeltkoblingsgearkasse.

© bilmagasinet.dk

Volkswagen har endnu ikke dansk pris på Beetle GSR, der vil kunne bestilles senere i år hos VW-forhandlerne i fast ordre.

© bilmagasinet.dk

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...