Fire ud af de fem mest solgte bilmodeller på det danske marked kommer fra Volkswagen.

© Esben Skrumsager

Bilsalget buldrer: Her er de mest populære modeller lige nu

Salget af nye biler går fortsat over stok og sten – særligt SUV'erne vinder markedsandele for tiden. Her kan du se, hvilke bilmodeller danskerne går efter.

4. juni 2017 af Esben Skrumsager


Salget af personbiler blev i maj på 22.283. Det er 5 procent højere end maj måned sidste år.

Bilmarkedet er således fortsat på et højt niveau, og danskerne forsætter med at anskaffe og udskifte biler i stort antal, og den megen debat om bilpriser og leasing ser ikke ud til at have påvirket efterspørgslen i negativ retning - tværtimod.

I de første fem måneder af 2017 er der gennemsnitligt solgt ca. 19.000 biler om måneden, så der allerede i år er kommet knap 100.000 nye biler på de danske veje.

- Den generelle stigning i reallønnen og det fortsat meget lave renteniveau bidrager positivt til den store efterspørgsel hos forbrugerne. Samtidig ønsker mange forbrugere en moderne mere sikker og miljøvenlig bil, udtaler Gunni Mikkelsen, direktør hos De Danske Bilimportører.

Udvikling i segmenterne

Tendenserne for segmenterne er ganske kort, at vi ser en nedgang i andelen af mikrobiler og samtidig en lille vækst blandt de små biler i B-segmentet. Der er også en stigning at finde i antallet af solgte SUV'ere, hvor særligt de kompakte crossovers dominerer statistikken. 

I de øvrige bilklasser er billedet meget lig det tilsvarende sidste år.

Danmarks mest solgte dominerer

I salgstallene har Volkswagen, der er det mest populære bilmærke i Danmark, sat sig på intet mindre end fire biler i top 5, og det er ikke nødvendigvis de billigste biler, der bliver solgt flest af.

Både Volkswagen Golf og Volkswagen Passat er foreløbigt solgt i flere eksemplarer end den mindre og billigere Polo. Up er fortsat mærkets mest populære model på det danske marked –  dog overgået i statistikkerne af Peugeot 208.

Top 10: Bilsalg maj 2017

1. Peugeot 208 (909)
2. Volkswagen Up (615)
3. Volkswagen Golf (601)
4. Volkswagen Passat (593)
5. Volkswagen Polo (553)
6. Skoda Octavia (529)
7. Renault Clio (519)
8. Nissan Qashqai (505)
9. Hyundai i10 (484)
10. Toyota Yaris (479)

Parentes angiver solgte eksemplarer i perioden.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...