VW T-Roc concept
© VW

Bekræftet: Volkswagen T-Roc R er på vej, og den bliver vild!

Spionbilleder af camouflerede prototyper har cirkuleret på internettet. Nu bekræfter Volkswagen selv, at de kommer med en heftig R-variant af crossoveren T-Roc.

17. februar 2019 af Søren Juul

I slutningen af 2017 lancerede VW crossovermodellen T-Roc. Indtil nu har den kraftigste variant været udstyret med 190 heste, men nu bliver der for alvor trængsel i motorrummet.    

Der er nemlig en muskelpumpet topvariant på vej med venlige hilsner fra Volkswagen R GmbH, der udvikler VW's hurtigste modeller og er involveret i motorsport. Den bliver præsenteret i næsten færdig form på den internationale biludstilling i Genève, som løber fra 7. til 17. marts.

Tyskerne er indtil videre nærige med billeder og specifikationer. Vi har således kun modtaget denne appetitvækker af en skitse af konceptbilen T-Roc R – og en pressemeddelse, der fortæller, at den er blevet testet grundigt på Nürburgring af den gamle rallylegende og rallycross-verdensmester Petter Solberg.

Firehjulstræk og omkring 300 hk

Bilen fremstår i den klassiske blå farve, som Volkswagen har sværget til, siden den første R-model Golf R32 kom i 2002. Stylingen er typisk for en R-model med enorme fælge og en mere aggressivt udseende forkofanger med glubske luftindtag.

Havde vi en tegning af bilen bagfra, ville den nok vise en bil med to gange to udstødningsrør i stil med dem, som sidder på søstermodellen Cupra Ateca. Den drives som bekendt fremad af en 300 hestes 2,0 liters turbomotor fra VW Golf R og rammer 100 km/t på 5,2 sek., så regn med at den nye T-Roc R bliver rimelig tjep.

Vi vender tilbage med mere information, når vi har officielle billeder og data på bilen.  

© VW / screendump YouTube

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...