Drømmer du om en godt gejlet og ELEKTRISK VW Transporter? Ingen problem...

Tyske ABT kan både gejle din VW Transporter, men de kan også ombygge den, så den kan blive fuldt elektrisk. Der er dog lige et lille problem med topfarten...

8. juni 2020 af Martin Poorhamidi, boosted.dk

Tunerne fra ABT Sportline taget et kig på Volkswagens eldrevne arbejdshest eTransporter 6.1. Ja, ".1" er en fancy måde at sige facelift på.

Nå, men bilen altså. For det første ser den meget hurtigere ud, end den i virkeligheden er. Med en tophastighed på 120 km/t er der ikke meget at skrive hjem om. Selvom den faktisk kan fås endnu langsommere – nemlig helt ned til 90 km/t, skriver boosted.dk.

Så langsomt kan du altså få en bøde for at køre på motorvejen herhjemme. Rækkevidden har det heller ikke alt for godt. Ifølge den nye WLTP-standard ligger den nemlig og roder et sted mellem 105 og 138 km på en opladning.

Batteripakken vejer 330 kg

Så tit gider ikke engang den mest miljøbevidste håndværker at holde ind for at lade. Men det er da en begyndelse, og ABT skal have ros for at udvikle en batteripakke, der ikke vejer mere end 330 kg. På de hurtigste ladestationer skal du ‘kun’ vente 45 minutter på at få batteriet fyldt 80 procent..

Igen – hvem har tid til det? Nå, men så er der jo lige det der med prisen. For en bil, der ikke må laste mere end 977 kilo som varevogn ifølge typegodkendelsen, skal du slippe 56.475 euro.

421.000 kr. før afgift

Vi opgør prisen i euro, fordi bilen faktisk ikke forhandles i Danmark. Vil du alligevel have en, skal der gang i noget parallelimport fra eksempelvis Sverige, hvor eTransporter findes hos udvalgte VW-forhandlere.

Det er altså godt 421.000 kr. før skat, moms og andre strafafgifter overhovedet gør det muligt at trille ud på de danske veje… Og det er selvfølgelig også uden de ellers mega-fede 20″ Sport GR-hjul, som ABT er kendt for.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...