Volvo XC40 Recharge Bilfri Gøteborg

Volvo vil befri sin hjemby for biler

Inden 2030 skal Gøteborg være CO2-neutral. Volvo har fabrik og hovedkvarter i byen og vil hjælpe til

18. januar 2021 af Bjørn Skærup

Bilfri Gøteborg med Volvo

Det kunne lyde som om, at Volvo er ude på at gøre dem selv overflødige, når hjembyen Gøteborg allerede om ni år skal have hele zoner, der er ‘bilfrie’. Men det er ikke tilfældet siger den svensk-kinesiske fabrik.

Initiativet hedder ‘Göteborg Green City Zone’ og med det vil man etablere dele i den svenske by, der er helt fri for biler. I stedet skal der være klimaneutrale transportmidler, skriver Boosted.

Polestar 2 2020

Polestar 

Volvo vil have selvkørende taxa'er

"I bund og grund er dette et projekt, der har til formål at begrænse antallet af biler i byen, hvilket er helt i tråd med virksomhedens ambitioner," siger Håkan Samuelsson, direktør i Volvo Cars.

Volvo vil bruge initiativet til at fremskynde investeringer i elektrificering, mobilitet, autonom kørsel, opladningsstationer og sikkerhed.

Volvo er godt med, når det kommer til elektrificering af deres modeller. Det er muligt at købe alle deres modeller som plugin-hybrider, og den SUV'en XC40 fås som elbil med efternavnet Recharge Electric. 

Deres datterselskab Polestar producerer elbilen Polestar 2, der kommer til Danmark i løbet af i år.

Volvo XC40 Recharge Bilfri Gøteborg

Volvo XC40 Recharge Electric kendes på den lukkede kølergrill.

Perfekt testmiljø for Volvo

En af de helt store ting skal være selvkørende taxaer. Volvo vil styre hyrevognene med det kunstige intellegens-system ‘M’. Faktisk erstatter én bil med ‘M’-teknologien allerede privatejede biler i Gøteborg, hævder Volvo.

"Det er en unik mulighed for at introducere og teste nye teknologier og tjenester i et levende miljø. Vi vil gerne vise, at hvis det er muligt her, er det muligt overalt," siger Henrik Green, der er tekniskchef hos Volvo Cars, i pressemeddelsen.

Green City Zone-initiativet starter i foråret 2021 og vil gradvist blive udvidet indtil målet er indfriet i 2030.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...