Volvo V60 D3: Ahhhh, hjemme igen - igen

Volvo V60 har fået Volvos nye dieselmotor og gearkasse, det fungerer fremragende

5. august 2015 af Mikkel Thomsager

Ahhh. Den første tur i den nye V60 med Volvos egen diesel-motor og gearkasse er som at komme hjem til en nymalet lejlighed. En dejlig hjemlig fornemmelse af en frisk start og nye muligheder.

Selv om jeg har haft min Ford-motoriserede, 4-cylindrede Volvo V70 i fem år, så går der ikke en dag, uden jeg overvejer at skifte den ud. Gerne med en ny af slagsen, om end 70 er ved at være en ældre dame. Det naturlige svar er V60, og ugens testbil står ret præcist, som jeg gerne vil have den, med manuelt gear, nøglefri adgang og start, automatisk fartpilot, digitalinstrumenter og bakkamera.

Læderindtræk, flotte 18" fælge, og integrerede afgangsrør, som ikke er standard, gør ikke pakken mindre interessant: Den ser godt ud!

 

Min Volvo føles ærlig talt tung, hvilket selv sagt også kan tilskrives den 140 heste motor, som kræver omdrejninger for at præstere. Med diesel-motor på 150 hk får den lidt mindre V60 en anden lethed over sig.

Det skyldes givet vis også den nye drivlinje, som er en stor gevinst for bilen. Diesel-motoren er ikke bare villig, den har også en fin gang-kultur, om end kabinen ikke er helt fri for rystelser, eksempelvis i pedalerne. Til gengæld gearkassen fremragende. Bløde lidt gummiagtige skift á la BMW 3-serie, men med kortere vandring. Jeg har taget mig selv i at skifte gear, bare for at gøre det! Men en del skift er faktisk påkrævet, for den er forholdvis lavt gearet i de to første gear.

Principielt er jeg ikke ret interesseret i en diesel. Dels er mit kørselbehov ikke diesel-orienteret, dels vil jeg bare hellere have benzin-motorens finere motorgang, så skulle det endelig nå dertil, vil jeg foretrække den nye benzin-motor - tror jeg. Jeg har ikke prøvet den i V60 endnu.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...