Volvo XC40 bjergvej blå front 2018 diesel SUV

Volvo's lille lækre SUV i første test

Volvo XC40 er svenskernes forsøg på at tage deres magi fra de store SUV'ere og gøre det hele mindre og billigere.

1. december 2017 af Frederik T. Frey

Hvor?

Volvo XC40 præsenteres på solbeskinnede veje rundt om den spanske storby, Barcelona.

Hvad er nyt?

Selv om værdierne er i tråd med de større SUV'er, så er der masse af nyt i XC40. Helt fundamentalt er platformen under den lille SUV ny. De større SUV-, sedan- og stationcar-modeller har indtil videre benyttet sig af den skalérbare SPA-platform. XC40 bliver debuten for den nye CMA-platform, der udover at være skalérbar også åbner op for flere muligheder, når det kommer til biler med 3-cylindrede motorer samt biler, der udelukkende skal køre på el.

Volvo XC40 blå 2018 bagende diesel parkering SUV

Volvo XC40 lanceres i DK midten af januar med priser fra 455.395 kr.

Hvem er konkurrenterne?

Den kompakte klasse af SUV'ere tæller bl.a. Audi Q3, BMW X1, Mini Countryman og Range Rover Evoque.

Hvordan kører den?

Volvo XC40 handler om de bløde værdier, og skal give fører såvel som passagerer en lækker oplevelse. Her lykkes XC40 glimrende. Køreegenskaberne er langt fra skarpe eller præcise, som flere konkurrenter bygger deres biler til at være. Med hænderne på rattet føles den mindste Volvo-SUV slet ikke så lille endda. Det betyder ikke, at den er svær at køre eller at overskue. 

Den mekaniske pakke, der pt tæller en 4-cylindret benzinmotor med 247 hk og en 4-cylindret dieselmotor med 190 hk, er en smule udfordret. Dieselmotoren lyder grov, og den 8-trins automatgearkasse har ikke den mest harmoniske skifterytme og føles heller ikke hurtig mellem skiftene.

Volvo XC40 kabine interiør lædersæder sort 2018 navigation SUV

Kabinen er blandt de klare lyspunkter i Volvo XC40.

Hvornår lanceres den?

De første XC40'ere lander hos de danske forhandlere i midten af januar til priser fra 455.395 kr. Senere støder billigere, forhjulstrukne og 3-cylindrede varianter til.

VI SYNES...

Volvo XC40 handler om stil og følelser – den skal ikke købes for de enkelte mekaniske dele, bolte eller præstationer. Den har masser af bløde værdier, og den giver en lækker følelse at køre i takket være fin komfort og en lækker kabine.

Volvo XC40 bagende lygter LED blå bjergvej diesel 2018 SUV

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...