Volvo: Muligt comeback til 1800 ES

Elegant 3-dørs stationcar peger mod en ny generation af den sporty stationcar fra 1970'erne

28. februar 2014 af Steen Bachmann

Volvo viser den tredje og sidste konceptbil i optakten til lanceringen af den første 100 pct. egenkonstruerede model under de nye kinesiske ejere, den nye XC90. Volvo Concept Estate bliver vist på udstillingen i Genève og bliver første koncetbil med fungerende interiør i samme stil som den kommende XC90, der bliver vist i produktionsudgave i Paris i oktober.

Designerne har arbejdet mod at skabe en så simpel kabine som muligt. Næsten alle knapper og betjeningsgreb er erstattet af en stor trykfølsom skærm, hvorfra bilen betjenes. De eneste knapper, der er tilbage, er volumen på musikanlæg, en play-knap, advarselslamper og knapper til rudevarme.

“Den basale idé er give føreren informationer så enkelt og brugervenligt som muligt. Alt er placeret, præcis hvor man har brug for det, så turen bliver mere afslappet og effektiv," siger Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design i Volvo Car Group.

Konceptbilens design er inspireret af Volvo 1800 ES fra de tidligere 1970'ere.

“1800-modellerne er ikoniske Volvo'er, der er kendt for deres smukke form og detaljer. Vi bruger ikke elementer fra dem for at være retro, men fordi de udtryk for smukt design," siger Thomas Ingenlath. Detaljer fra den originale 1800 ES er blandt andet rat med to eger, instrumentpanelets form og layoutet af de elektroniske instrumenter og visere.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...