Volvo hiver biler tilbage i Danmark – 127.000 ramt på verdensplan

Den svenske bilproducent må af sikkerhedsmæssige årsager nu tilbagekalde flere hundrede biler fra det danske marked.

30. september 2016 af Daniel Bohnsen

Volvo's nye 90-modelserie har fået rigtig flotte anmeldelser siden lanceringen, og kunderne er strømmet ind hos forhandlerne – også i Danmark, selvom prisen på eksempelvis XC90 begynder på den anden side af 1 million kroner.

Men nu har en kvalitetskontrol afsløret et problem med en dræningsslange, der potentielt kan påvirke bilens elektriske system og i værste fald forhindre airbags i at udløse.

Volvo XC90 var i tæt på at blive kåret til Årets Bil i 2016, og siden da er den solgt i 250 eksemplarer i Danmark. Men nu er der knas med teknikken i den populære SUV.

Det er en fejlmontering af en dræningsslange til klimaanlægget, der potentielt kan lække væske og korrumpere elektriske komponenter. 

Fejlen blev opdaget ved et rutineeftersyn og har i følge Volvo ikke resulteret i personskade.

- Fejlen berør 391 biler herhjemme inklusiv forhandlernes lager og udstillingsmodeller. Hvor mange privatpersoner i Danmark, der rammes af problemet, ved vi endnu ikke nøjagtigt, udtaler PR chef for Volvo Danmark, Jan Larsen.

Danske ejere af berørte Volvo S90-, V90- og XC90-modeller får i starten af næste uge et brev med indkaldelse til kontrol.

- Kontrollen tager omkring en time, og hvis bilen er berørt af problemet, vil der gå yderligere tid med udbedring. Alle udgifter i forbindelse med kontrol og reparation bliver selvfølgelig dækket, forsikrer Jan Larsen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...