Volvo Concept Coupé
X
Volvo Concept Coupé X

Volvo Concept Coupé viser det designsprog, som fremtidens Volvo-modeller vil gøre brug af

Volvo bliver mere svensk

Ny fabrik i Torslanda skal hæve produktionen fra 200.000 til 300.000 biler om året

24. april 2014 af Mikkel Thomsager

Volvo Cars åbner i dag et nyt produktionsanlæg på Torslanda, Göteborg. Med det nye anlæg, der spreder sig over 24.000 kvadratmeter, øger svenskerne produktionskapaciteten fra cirka 200.000 til cirka 300.000 biler om året og bevæger sig et vigtigt skridt nærmere det langsigtede mål, som er at sælge 800.000 biler årligt.

Den nye karrosserifabrik skal producere den helt nye XC90 SUV, som ventes til Danmark først i 2015. XC90 bliver samtidig den første Volvo, der skal bygges på virksomhedens nye skalerbare produktarkitektur (SPA), et fleksibelt system, der bl.a. muliggør produktion af flere modeller, forbedret design samt giver økonomiske og sikkerhedsmæssige fordele.

Indvielsen af den nye fabrik finder sted samme dag, som Volvo fejrer den eksisterende Torslanda-fabriks 50 års jubilæum, og er et led i en plan, som omfatter investeringer for ca. 60 milliarder kroner. Heraf går halvdelen til at udvikle den nye bilarkitektur og udvikling af Volvo’s nye Drive-E motorprogram.

Den nye fabrik er en af de mest moderne i verden, ikke bare i kraft af den teknologi, der anvendes, men også på grund af arbejdsprocesserne. På den teknologiske front kommer fabrikken til at gøre brug af cirka 300 robotter, men samtidig er graden af automatisering på samlebåndet mindsket, og i stedet har man lagt større vægt på den måde, medarbejdere og robotter samarbejder på. Færre robotter nedbringer investeringsomkostningerne og betyder, at pladsen udnyttes bedre.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...