Volvo bag trådløs opladning af elbiler

Forsker i opladning via et magnetisk felt, som man blot kører bilen ind i. Så finder den selv ud af resten

27. oktober 2013 af Steen Bachmann

Volvo Car Group forsker i trådløs opladning af elbiler, hvor man kører bilen ind over et elektromagnetisk felt for at lade batteriet op.

“Opladning via induktion har et stort potentiale. Trådløs opladning er en nem og effektiv måde at overføre energi på, og vores forskning viser, at det også er en sikker metode," siger Lennart Stegland, Vice President, Electric Propulsion System hos Volvo Car Group.

Der findes endnu ingen standarder for induktions-opladning, men Volvo forsker i teknologien og ser store muligheder for at anvende den i kommende hybrid- og elbiler.

Sådan fungerer trådløs opladning
Induktions-opladning anvender et elektromagnetisk felt til at overføre energi i stedet for et kabel. En ladestation danner et magnetisk felt, som man kører bilen ind i. Under bilen sidder en modtager, der optager energien, omdanner den til strøm og overfører den til bilens batteri. Teknologien kendes fra bl.a. elektriske tandbørster, men findes endnu ikke i kommerciel form til elbiler.

"Du kører bare bilen hen over et magnetisk felt, og så starter opladningen automatisk. Vi tror, at en så simpel opladning vil tiltage mange og gøre det nemmere at udbrede biler med elmotorer," lyder det fra Lennart Stegland.

Succes for belgisk projekt
Volvo har sine erfaringer fra et research projekt i Flandern, der gik ud på at anvende trådløs opladning til eldrevne biler og busser. Bag projektet står Volvo Car Group, Bombardier Transportation og karrosseribyggeren Van Hool. Volvo bidrog med knowhow og en Volvo C30 Electric med 120 hk. Den kan trådløst lades fuldt op på 2,5 time. Volvo vil nu arbejde videre med teknologien i en række test sammen med Siemens.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.