Volvo v70 new york nummerplade


© DuPont Registry

Verdens dyreste Volvo koster 145 MILLIONER kroner!

En lille detalje sikrer den vilde salgspris og det har ikke noget med bilen at gøre. I stedet handler det om registeringen af bilen.

12. november 2022 af Gustav Reeh Persson

Ikke Volvo'ens skyld

En førstegenerations Volvo V70 fra slut-halvfemserne er sat til salg til en pris, der må gøre den til den dyreste Volvo nogensinde.

I selve salgsannoncen står der ikke rigtig noget om bilen, alligevel kræver ejeren 20 mio. amerikanske dollars for den.

Man køber heller ikke denne Volvo for bilen, men hvad der står på snuden. Nummerpladen er intet andet end ikoniske 'NEW YORK' registreret i 'New York'. Personen der sælger bilen (og nummerpladen) fik sin far til købe nummerpladen i 1970'erne, og siden har den siddet på en række af deres biler og været et familie-arvestykke.

Læs også: Test og priser på Volvo XC90

Volvo v70 new york nummerplade

På nummerpladen står der New York 2 gange og nederst står der Empire State.

© DuPont Registry

Unik og alligevel verdenskendt 

Når du har købt bilen eller rettere nummerpladen kan du selv udskifte bilen med en anden model efter dit valg - men Volvo'en følger med i købet. Dog kender vi hverken årgang, motor, udstyr eller ret meget andet, men selve Volvo'en står nok også kun for en brøkdel af prisen

Hvis det stadig lyder lidt dyrt med en nummerplade til 145 mio. kr. så tænk bare på, hvor mange gange du har set kopier af denne nummerplade som souvenir. Man behøver ikke engang have været i New York for at se dem. Så selvom 145 mio. kr. lyder af meget er du i hvert fald sikret noget verdenskendt og unikt.

Læs også: Historien om verdens første bil.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...