Topkarakter i test: Svenske pansere skal køre Volvo V90

Polisen i Sverige modtager efter nytår de første eksemplarer af patruljevognsudgaven af Volvo V90. Her kan du få et indblik i politiets test af bilen.

2. december 2016 af Bil Magasinet

Stationcaren Volvo V90 har opnået den højeste score nogensinde i svensk politis test. Testen stiller betydelige krav til manøvredygtighed og sikkerhed, men omfatter også strenge krav til arbejdsmiljø, da kabinen betragtes som en arbejdsplads. 

For at blive politibil skal en bil leve op minimumskrav om performance, komfort, kvalitet og ergonomi.

Svensk politi fokuserer på fem områder: Bremsetest, keglebane, undvigemanøver med og uden bremsning, og udrykningskørsel under høj fart. 

Volvo V90 scorede 9,2 ud af 10 point, hvilket er den hidtil højeste score i testen. 

I konklusionen skriver Polisen:

- Overordnet er det svært at finde fejl eller mangler ved bilen. Chassis, styretøj, undervogn, traction control og drivline udviser eksemplarisk performance. Hurtige vognbaneskift ved høje hastigheder føles ubesværede. Bilen gør, hvad den får besked på og afviser laterale påvirkninger uden protest.

Den forrige generation af stationcaren (V70) er solgt til politimyndigheder i blandt andet Sverige, Norge, Finland, Storbritannien og Holland. Volvo markedsfører den nye V90 til politi over hele verden. 

Volvo Car Special Products i Torslanda ved Göteborg ombygger bilen for at optimere den til politiets krav til en politibil. Chassiset forstærkes, bremser og dæmpere modificeres, og der monteres udstyr som brandslukker, hjertestarter, kommunikationsudstyr, LED-blink på taget og sirener. Vi går ud fra, at de også slår børnesikringen på bagdørene til!

Den første Volvo politibil kom på gaden i 1929, og især Amazon og Volvo 144 var populære som politibiler. I nyere tid var den nu udgåede og firehjulstrukne Volvo XC 70 den bil, der opnåede den hidtil højeste score i svensk politis test.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...