© Jesper Frederiksen

Spionfoto: Ny Volvo XC90 i Danmark

Bil Magasinet-læser og internationalt nyhedsbureau spotter Volvos længe ventede nye XC90 på Amager

9. maj 2014 af Mikkel Thomsager
Jesper Frederiksen har som en af de første spottet den første kamouflerede prototype af den første helt nyudviklede Volvo-model, siden bilmærket fik nye ejere i 2012. Spion-bilen er fanget med lys i forlygterne, som minder om lygterne på deres Concept XC Coupé, pointerer Jesper.
 
© Jesper Frederiksen
 
Hvad bilen laver i Danmark er uvist, men Volvo har en lille udviklingsafdeling i København, så måske er det dem, der har haft fingre i bilen. Eller også tester Volvo bykørsels-systemer. Det har de tidligere gjort i København. Den nye XC90 bliver den første bil, der er 100 pct. baseret på en nyudviklet Volvo-platform. Den ventes lanceret på biludstillingen i Paris til september.
 
Dansk spionfotograf fanger bilen kort efter
 
På samme tidspunkt fangede freelancefotografen fra Pro-street.dk, Niki Funch, prototypen på de københavnske gader. Det tyske nyhedsbureau Automedia bringer Nikis billeder med en formodning om, at Volvo's udviklerafdeling tester systemer til aktiv beskyttelse af fodgængere og cylister. Hvorfor man gør det i København og ikke i Sverige har en Volvo-talsmand ingen kommentarer til.
 
© Automedia/Nikki Funch

 

 
Volvo XC90 er en ældgammel SUV, der sælger så godt i USA; at Volvo ikke har travlt med at lancere en efterfølger. Forrygende konceptbiler på de seneste internationale biludstillinger har presset forventningerne til den næste XC90, og et forventet vægttab på 150 kg giver mulighed for 4-cyl. motorer. Automedia skriver, at bilen får Volvo's nye 2-liters biturbomotor med 305 hk, og at den også kommer som pluginhybrid, hvilket muliggør langt større maksimalt moment end en traditionel V8-motor.
 
© Automedia/Nikki Funch
 
Nye teknologier:

• Fodgængerbeskyttelse

Hvis det er mørkt, og du er ved at køre ind i noget eller nogen, hugger bilen bremserne i

* Aktiv vejside-assistent
 
Hvis du er ved at sejle af vejen, styrer bilen let kontra. Det gælder også selv om der er utydelige eller slet ingen vejstriber
 
Aktiv fartpilot med vognbaneassistent
 
Et nyudviklet system, der lader bilen følge foran
 
© Automedia/Nikki Funch

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.