Spionfoto af XC40: Her er, hvad vi ved om Volvo’s mini-SUV

Volvo’s nye mini-SUV bliver den første model i en omfattende 40-serie, og priserne bliver nogenlunde danskervenlige.

9. maj 2017 af Mathias Brandt

Volvo er efterhånden ved at have sig et ganske imponerede udvalg af SUV’er i de fleste størrelser. Nu har vi modtaget spionbilleder af den mindste SUV i Volvo’s modelprogram. Den kommer til at hedde XC40. Den blev spottet på den tyske Autobahn, hvor Volvo's testhold holdt pause. 

Ifølge kinesiske medier er der mulighed for, at bilen allerede kommer på markedet i slutningen af 2017 eller i starten af 2018.

Volvo’s udviklingschef, Peter Mertens, oplyser, at den nye XC40 bliver den første bil i  den nye 40-serie, som også kommer til at tælle V40 inden længe. 

I 2015 solgte Volvo 503.127 biler på verdensplan, heraf bestod ca. 267.000 biler af Cross Country og XC-modeller. Med over halvdelen af salget baseret på SUV-biler, har Volvo selvsagt store forventninger til den nye XC40, som skal øge salget endnu mere.

Det lader til, at kinesiske Geely, som ejer Volvo, har knækket koden til succes. De har vendt mærket fra at være en dårlig forretning til igen at være et mærke med stor fremgang og succes. Geely har formået at orkestrere kræfterne hos Volvo og udnytte dem bedst muligt. Opskriften på succes er i følge dem et attraktivt design, bredt modelprogram og høj sikkerhed.

Pladsforhold og en høj siddeposition er ifølge Mertens også afgørende parametre i kampen om kunderne. Volvo XC40 træder direkte ind i et segment med stor konkurrence fra andre store mærker. Den skal tage kampen op mod biler som BMW X1, Audi Q3 og Mercedes GLA.

Volvo har strømlinet sit motorprogram, som består af 4-cylindrede motorer i både diesel og benzin. Billigste variant bliver en lille ny 3-cylindret benzinmotor. Der kommer også en plugin-hybrid til topmodellen T5. Ifølge flere medier vil Volvo også være klar med en 100 pct. elektrisk udgave, men det er først i år 2020.

Priserne forventes at starte omkring 500.000 kr.  

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...