Redaktørens V70 nu med sommerhjul
Redaktørens V70 nu med sommerhjul© bilmagasinet.dk

Sommerhjul, ja tak

Jeg så mine 17" aluhjul for første gang

18. april 2010 af Mikkel Thomsager

Da jeg købte min brugte Volvo for et par måneder siden, stod den på 16" pladefælge med vinterdæk. Sælger meddelte, at sommerhjulene lå på dækhotel, hvor jeg kunne hente dem, når jeg havde lyst. Men jeg så dem ikke, inden jeg købte bilen.

Vinterhjulene var monteret med Continental WinterContract TS810. Det er samme dæk som på min gamle bil forrige vinter, så det kunne jeg kun være glad for. Derfor var jeg spændt, men rolig, da jeg hentede sommerhjulene i tirsdags.

Og jeg blev ikke skuffet. Klassiske femegede 17" aluhjul i fin stand (kun en enkelt skramme på højre forfælg) monteret med fine Michelin Premacy HP dæk i 225/50. Jeg kender Michelin-dækkene, som en anelse hårde, men tilsvarende sejlivede.

I dag (søndag) fik jeg så skiftet hjulene, og den første tur var selvsagt en hård oplevelse. Det er det altid, når man går fra vinterdæk med blødt gummi, til sommerdæk med hårdere gummi, og tilmed går fra 16" med 60 profil til 17" med 50 profil. Jeg glæder mig til at få kørt vinterhinden af dem, så jeg rigtig kan mærke dem. 

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...