Redaktørens Volvo V70
Redaktørens Volvo V70© bilmagasinet.dk

Redaktøren har valgt: Det blev en Volvo

Efter mange tanker valgte jeg en V70

19. februar 2010 af Mikkel Thomsager

Det tog lidt længere end ventet, men et par bolde blev hængede i luften, og jeg tog bussen (!) et par gange ekstra, for at finde den helt rigtige løsning.

Det blev en Volvo V70 fra 2008 med 45.000 km på tælleren. Metalsort med lyst læderindtræk, integreret navigation, xenon-lygter og ekstra vinterhjul (Conti).

I første omgang havde jeg valgt Volvoen fra, fordi jeg troede den lå uden for min økonomiske rækkevidde. Så da der dukkede en op lige inden for rækkevidde, var jeg ikke sén til at slå til. Jeg fik den fredag, og jeg er rigtig glad for valget.

Den er lidt blød i affjedringen, og skulle jeg selv vælge, havde jeg ikke taget lyst læderindtræk, alene fordi det er sart. Men det ser godt ud, og er ind til videre ikke mærket.

Til gengæld har jeg det fint med den firecylindrede Ford-motor. Den skal have omdrejninger for at præstere, men det kan den også klare, og den er noget billigere i drift end den femcylindrede.

Mit udgangspunkt var en maks to år gammel stor mellemklasse stationcar, men jeg var tæt på både en Skoda Superb og en Opel Insignia. I begge tilfælde var jeg indstillet på at nøjes med hatchback-modeller, fordi bagagerummene er så store.

Mondeo kunne have gjort det, men den står lige for et facelift. Det samme gør Mazda 6. Subaru Legacy er for dyr, og der er endnu meget få af den nye model. Honda Accord faldt bare ikke lige på plads og Audi A4, BMW 3-serie og Alfa 159 er alle for små i denne ombæring.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...