Emulatoren gør det muligt at teste, hvordan software og nye systemer til Apple Carplay og Android Auto opfører sig i en Volvo.

© Unity Technologies

Dansk it-virksomhed arbejder for Volvo: "Potentialet for 3D-indhold i realtid er enormt"

Udviklere, designere og programmører fra hele verden arbejder på apps til fremtidens Volvo'er via en danskudviklet emulator

23. februar 2021 af Steen Bachmann

Danske Unity Technologies er førende inden for udvikling og drift af 3D-indhold i realtid. Det bruges af fagfolk fra spiludviklere til kunstnere, arkitekter, filmskabere og bildesignere.

Unity har udviklet en emulator til Volvo's eksisterende og kommende modeller, der gør det muligt at teste software i forskellige miljøer online - Volvo har døbt den 'innovationsportal'. 

Forbrugere skal kunne skræddersy en Volvo 

Det er en teknologi med et stort potentiale, men hvordan fungerer det? Vi spørger Abdul Khaliq, der er Creative Director hos Unity Technologies:

Hvad er en innovationsportal?

“Volvos nye innovationsportal er en onlineplatform, som gør det muligt for eksterne udviklere at udvikle in-car apps. Den indeholder forskellige ressourcer og gratis værktøjer og er desuden åben for forskere og smart home-entusiaster. Målet er at udvide udvalget af software og digitale services, så forbrugerne i endnu højere grad kan skræddersy deres egen Volvo.”

“Innovationsportalen indeholder en såkaldt emulator. Den genskaber operativsystemet og de Google-apps, som bruges i nye Volvoer. Hermed får udviklere samme oplevelse på deres computer, som hvis de sad i bilen. Det gør det lettere at designe, udvikle, teste og udgive apps direkte på Google Play i bilen. Og takket være et offentligt API kan udviklere og andre tredjeparter - med bilejernes samtykke - få adgang til data fra bilens dashboard som fx brændstof- og batteriniveau og antal kørte kilometre.”

Hvad er planen?

“Vores hjem og personlige devices bliver hele tiden smartere og mere forbundne. Det samme gælder for vores biler. Det har ført til en stigende efterspørgsel på apps og services." 

"For Volvo handler det om, at bilerne skal være mere digitale, personlige og sikre. For os i Unity handler det om at hjælpe Volvo og andre bil brands med, at de når deres mål - og det gør vi via teknologi, der kan forbedre fremtidens biloplevelse.”

Stort potentiale hos andre bilmærker

Hvad er potentialet for andre bilmærker og andre typer industrier?

“Sammen med Volvo har vi udviklet en hi-fi 3D-model af den elektriske Volvo XC40 Recharge og et 3D-showroom. Snart tilføjer vi flere 3D-modeller. Det tilhørende 3D-miljø er velegnet til visuelle applikationer, virtual reality, biografoplevelser og bilkonfiguratorer. Både modeller og miljøer er tilgængelige som basisværktøjer for de mange millioner brugere i vores Unity Hub.”

“Bilindustrien bliver mere og mere digital, og 3D-indhold i realtid kan understøtte rejsen fra første tegning, til når bilen ruller ud fra fabrikken eller forhandleren. Potentialet for 3D-indhold i realtid er enormt - ikke kun for bilindustrien, men også inden for industrier som fx byggeri, arkitektur, spil og film.”

Abdul Khaliq har arbejdet med 3D i realtid siden 2006, herunder spil som Prince of Persia, Assassin’s Creed og Need for Speed. Han står i spidsen for Games-Digital Production Unit i København hos Unity Technologies.

© PR

Hvad bliver næste trin?

“Inden for de næste måneder udgiver Unity en fuldt funktionel 3D-bilmodel med digitale replikationer af alle fysiske sensorer. Hermed kan brugere teste sensordata til brug i bl.a. forskning og på uddannelser. Desuden kan udviklere bruge 3D-modellen til at udvikle nye funktioner og services. Efterhånden som flere datakilder bliver tilgængelige, vil det føre til bedre apps og mere sikre biler.”

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...