Volvo Polestar med over 400 hk til under en halv million kroner!

Polestar 2 har ét klart mål - den skal være det oplagte alternativ til en Tesla Model 3. Billigste variant kommer til at koste det samme som en Kia e-Niro

28. februar 2019 af Mathias Brandt


Med præsentationen af den nye Polestar 2 har det Volvo-ejede mærke taget næste skridt. Der er tale om en ny, eldrevet fastback med et vejledende prisniveau, der starter ved 39.900 euro baseret på det tyske marked og de lokale afgifter. 

Polestar 2 starter ved 350.000 kr

Det vil sige, at den i Danmark kommer til at starte fra ca. 350.000 kr., hvilket er det samme som en Kia e-Niro med den store batteripakke. Men Polestar sigter højere, og skal være en direkte konkurrent. For de biler, der bliver produceret inden for de første tolv måneder efter introduktionen, er den vejledende udsalgspris for introduktionsudgaven dog 59.900 euro, hvilket vil sige, at prisen formentlig ender på den rigtige side af 500.000 kr. 

Derved placerer den sig direkte i Tesla Model 3-territorium.

“Polestar 2 er vores første rene el-bil og den første volumenmodel. Alt på bilen er nydesignet, og med den kommende introduktion af et modelprogram af rene el-biler adresserer Polestar nogle af de luftkvalitetsproblemer, verden kæmper med i dag. Polestar’s elbiler er sjove både at køre i og at eje,” siger Thomas Ingenlath, koncernchef i Polestar.

Polestar 2 forfra - elbil

Polestar 2 med 78 kWh batterikapacitet 

Polestar 2 er en femdørs fastback med to el-motorer og 78 kWh batterikapacitet (største batteri i Tesla Model 3 er kWh). Den er bygget på Volvo’s fleksible Compact Modular Architecture platform (CMA), og har en rækkevidde 500 km ifølge WLTP.

I Polestar’s optik er det effekten, der er basis for køreoplevelsen. Den firehjulsdrevne el-drivline i Polestar 2 yder 408 hk og 660 Nm. hvilket er nok til at sende Polestar 2 fra 0 til 100 km/t på under 5 sekunder.

Få en komplet liste over elbiler i Danmark

Polestar med Performance-pakke

Polestar 2 kan fås med en Performance-pakke, hvilket giver køredynamikken et løft med Öhlins støddæmpere, Brembo bremser og 20” smedede fælge. Polestar’s signatur, de gyldne sikkerhedsseler, bremsekalibre og ventilhætter, fuldender indtrykket i bilen.

Den er en af de første biler i verden, der er udstyret med Android infotainmentsystem, der gør, at apps og bilfunktioner kan samarbejde. Det gør det også muligt at bruge Google tjenester såsom Google Assistant, Google Maps med support til el-biler og Google Play Store. Alt kan stemmestyres, eller betjenes via en 11” touchskærm.

Sådan bestiller du en Polestar 2

Som alle Polestar-biler kan Polestar 2 kun bestilles online. Den vejledende pris for introduktionsudgaven af Polestar 2 er 59.900 euro. Man kan forudbestille Polestar 2 via nettet. Klik her og bestil. Produktionen af Polestar 2 starter i begyndelsen af 2020 i Kina.

Polestar 2 kan ses første gang på biludstillingen i Geneve i næste uge. Polestar 2 vil også være at finde i en række såkaldte Polestar Spaces, der åbner inden længe. Her bliver det muligt at se og testkøre bilen.

De første markeder bliver Kina, USA, Canada, Belgien, Tyskland, Holland, Norge, Sverige Storbritannien. Der er ikke fastsat dato/årstal for introduktion på det danske marked.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...