Volvo S60 T8 Twin Engine Polestar Engineered
Volvo S60 T8 Twin Engine Polestar Engineered © Volvo

Første test: Opfordrer Volvo endelig til sjov og ballade?

Den helt nye Volvo S60 bliver præsenteret i Los Angeles. Volvo siger, at det er en køreglad bil, der fås med over 400 heste. Vi er rejst til USA for at finde svaret.

31. oktober 2018 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

Volvo har bygget helt ny fabrik i South Carolina, hvor den nye S60 skal produceres. Det er første gang, at en Volvo skal produceres i USA. Vi er i Los Angeles, nærmere betegnet Santa Monica, hvor vi udfordrer påstanden om en køreglad Volvo.

Hvad er nyt i Volvo S60?

Først og fremmest sér stimen af nye Volvo-modeller bare godt ud, men den nye Volvo S60 i særdeleshed – specielt i R-Design-trim, hvor det sportslige udseende passer godt til størrelsen. Til gengæld bliver S60 ikke tilbudt med dieselmotor, hvilket er tegn på, at modellen mest af alt er henvendt til det amerikanske og kinesiske marked.

Til gengæld får vi glæden af en ny topvariant; Volvo S60 T8 Twin Engine Polestar Engineered, hvor Volvos tuningsafdeling har fået lov at give en hånd med. Polestar Engineered betyder i hovedtræk mere power, større bremser fra Brembo og en stivere undervogn fra Ohlins, der er optimeret til sportslig kørsel. 

Samtidig er der monteret en lille elmotor på bagakslen, som bringer den firehjulstrukne T8 Polestar Engineered til lidt over 400 hk og til 100 km/t på 4,7 sekunder.

Og så påstår Volvo, at S60 er en af de bedst styrende modeller de har produceret, nogensinde. Vi tenderer til at give dem ret. Læs vores fulde kørselsindtryk i et kommende nummer af Bil Magasinet.

Hvem er konkurrenterne?

Volvo kæmper med i feltet hos de, rent designmæssigt, lidt kedeligere tyskere; Audi A4, BMW 3-serie og Mercedes C-klasse. Som Volvo V60 excellerer S60 heller ikke på nogle områder over konkurrenterne men den samlede pakke er meget tiltalende og under alle omstændigheder mere speciel end tyskerne. Om det er nok til at vælge Volvo frem for en tysker er en smags sag.


Hvornår lanceres Volvo S60?

Forhandlerne får deres biler i showrooms landet over fra maj måned. Priserne er endnu ikke regnet færdige men den danske importør forventer at have dem klar engang i februar næste år med en startpris lige under Volvo V60. Volvo V60 T5 Inscription starter på 598.180 kr.

Vi synes ...

Vi er vilde med designet på den nye S60 men er samtidig spændte på, om udelukkelsen af dieselmotoren kommer til at påvirke salget i Danmark – heldigvis er der stadig mulighed for diesel i stationcarudgaven Volvo V60.

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.