Volvo S90 er en luksussedan i direktørklassen. Den laves fremover i Kina til hele verdenen.

Nu rykker Volvo dele af produktionen til Kina

Den nye Volvo XC60 skal laves i Göteborg. For at få plads på samlebåndet, rykker svenskerne produktionen af flagskibsmodellen S90 langt østpå.

1. juni 2017 af Søren Juul


Volvo's bedst sælgende bil er den ni år gamle XC60. Den står for 30 pct. af mærkets samlede salg, og er den mest populære mellemstore luksus-SUV i Europa trods sin høje alder. 

Til august lanceres den i en ny og længe ventet generation. Den skal laves på svenskernes fabrik i Göteborg, og her har Volvo gjort klar til at lave en helvedes bunke SUV'ere, for flagskibsmodellen Volvo S90 har siden uge 20 været produceret på en fabrik i Kina. 

I forvejen laves Volvo S90L og S60L med forlænget akselafstand i det folkerige land, hvor sedanen er i høj kurs. Det vil altså sige, at alle Volvo S90 på tværs af motorvarianter og akselafstande nu produceres i Kina.

Volvo - Made in China

En svensk PR-repræsentant fortæller Bil Magasinet, at en gruppe svenske Volvo-medarbejdere er taget til Kina for at overvåge og tage del i produktionen, så der skulle ikke være nogen grund til bekymring omkring kvaliteten, selvom din svenske direktionsvogn fremover vil være Made in China.

Herregårdsvognen V90 rykker dog ikke med til Kina. Den vil fortsat blive produceret i den belgiske by Gent, hvor den laves side om side med S60 og V60. Den store XC90 laves i Göteborg, men svenskerne samler den også på fabrikker i Malaysia og i Indien. 

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.