HVAD? Bestiller du en ny Volvo i dag, er topfarten begrænset til 180 km/t

Fra modelåret 2020 er tophastigheden på alle nye Volvo-modeller begrænset til 180 km/t. I følge fabrikken skal tiltaget reducere antallet af dødsulykker.

16. april 2020 af Redaktionen

Topfarten bliver låst til 180 km/t

Volvo mener ikke, man bør kunne køre mere end 180 kilometer i timen i nogle af deres modeller. Og de første nye Volvoer med den begrænsning er her faktisk allerede, skriver boosted.dk.

Der er nemlig tale om de let faceliftede udgaver af modellerne S90 og V90, men resten af modelprogrammet følger trop.

Tiltaget er en del af Volvos 2020-vision, der ganske kort fortalt er målet om, at ingen bliver dræbt i en Volvo fra modelår 2020 og frem.

Ifølge fabrikkens egen reseach er fart da også en af de absolut største syndere i trafikken, når det kommer til netop færdselsuheld.

Begrænsningen vil reducerer antallet af dødsulykker

Fabrikken hævder i en pressemeddelelse, at en hastighedsbegrænsning i nye biler vil reducere fatale ulykker i trafikken betydeligt.

– På baggrund af vores arbejde ved vi, hvor problemerne er, når det kommer til at forhindre skader og fatale ulykker i trafikken. Og mens hastighedsbegrænsninger ikke er svaret på alt, så er det noget værd at gøre, hvad vi kan. Om det så bare redder ét liv, siger Volvos direktør Håkan Samuelsson.

Vil du have seneste bilnyheder direkte hjem i brevsprækken, så husk at aktivere dit abonnement på Bil Magasinet i dag ved at klikke lige hér!

Volvo baserer blandt andet sine undersøgelser på tal fra USA, som viser, at 25 procent af alle dødsulykker i trafikken i USA skyldes for høj fart.

Imens Volvo sænker hastigheden holder blandt andre de tyske bilfabrikker fast i en hastighedbegrænsning på 250 km/t.

Det er dog ikke en lov i Tyskland, men en såkaldt ‘gentlemen-aftale’ de tyske bilproducenter i mellem.

Volvo har også gang i udviklingen af to andre typer af elektroniske fartbegrænsere. Den ene skulle bl.a. kunne indsætte en elektronisk fartbegrænser, når GPS kan se, at du er i nærheden af et hospital eller en skole.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...