Volvo XC40 Recharged
Volvo XC40 Recharged

Her er Volvo's første elbil

XC40 Recharged er den første fuldt eldrevne Volvo. Der er flere på vej...

17. oktober 2019 af Steen Bachmann


Kommende købere af en ny Volvo skal tage stilling til spørgsmålet: Skal den være med eller uden kabel? Volvo præsenterer den første af en række fuldt eldrevne biler med kabel, nemlig XC40 Recharged. 

Den er baseret på en version af platformen fra den almindelige XC40 med lithium ion-batteri i bunden, og repræsenterer samtidig premieren på et nyudviklet infotainment system drevet af Google’s Android-system.

Over de næste fem år vil Volvo lancere en elbil hvert år, og det er planen, at halvdelen af Volvo's salg i 2025 skal være elbiler. Resten forventes at være plugin hybrider med opladeligt batteri og kabel. 

Volvo XC40 Recharged
Volvo XC40 Recharged


Fra begyndelsen af 2020 vil kunder på Volvo's hjemmeside først biive spurgt, og de vil have en Volvo Recharge eller ej. 

For at fremme elektrificeringen vil alle købere af en Volvo plugin hybrid få et års gratis strøm med i købet i form af en refundering af udgiften til strøm baseret på en gennemsnitlig kilowatt timepris.

Volvo's fremtid er elektrisk 

“Vi har sagt det mange gange før og gentager det: Fremtiden for Volvo er elektrisk. I dag tager vi et stort skridt i den retning med lanceringen af den fuldt elektriske XC40 Recharge," sagde CEO Håkan Samuelsson ved verdenspremieren onsdag aften. 

XC40 Recharge har elektronisk styret firehjulstræk og en rækkevidde på over 400 km i WLTP-standarden. Ydelsen er 408 hk og batteriet kan lades til 80 pct. i en lynlader på 40 minutter.

Volvo XC40 Recharged
Volvo XC40 Recharged


Android-infotainment systemet er integreret med Volvo On Call, som er mærkets digitale platform for kommunikation. 

For at imødekomme den forventede efterspørgsel vil Volvo tredoble produktionen  af elektrificerede biler inden for de næste 12 måneder og tilbyde en ny Designer’s Choice valgmulighed med kortere leveringstider. Planen er, at 20 pct. af alle Volvo'er skal være plugin hybrider i 2020. 

Alle Volvo modeller vil fås i en elektrificeret version fra XC40 SUV over 60-serien og til den store XC90. Volvo bliver dermed den første bilproducent til at tilbyde plugin-version af alle sine modeller. 

Den nye Recharge-serie er et svar på Paris klimaaftalen fra 2015 og et skridt mod målet om at blive en klimaneutral bilproducent i 2040. 

Volvo XC40 Recharged
Volvo XC40 Recharged

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...