Håkan Samuelsson, CEO for Volvo Car Group, viser den nye S90 i Detroit
© Volvo

Her er de danske priser på den nye Volvo S90

Volvo S90 har netop haft verdenspremiere på det vigtige amerikanske marked, hvor Volvo også offentliggjorde de danske priser.

12. januar 2016 af Bil Magasinet

Volvo viser den nye S90 i USA, fordi det amerikanske marked får større og større betydning for det svenske bilmærke. Volvo-salget i USA er steget med næsten 25 procent i 2015, især på grund af Volvo XC60 og den nye XC90.

Introduktionen af S90 sker forud for omfattende investeringer og opførelse af Volvo’s første amerikanske fabrik i South Carolina. Fabrikken kommer til at beskæftige omkring 2.000 medarbejdere.

”Vi har altid syntes, det var vigtigt at være til stede i USA. Derfor har vi besluttet at præsentere S90 for offentligheden første gang på biludstillingen i Detroit og har påbegyndt opførelsen af en ny fabrik i South Carolina,” siger Håkan Samuelsson, adm. direktør og koncernchef i Volvo Car Group, der viste S90 første gang for pressen mandag.

Med introduktionen af S90 tager Volvo hul på andet kapitel i en proces, der har til formål at forandre og forny Volvo’s produktprogram. Processen startede med introduktionen af den nye XC90 i 2015.

Før lanceringen var der afgivet 88.000 forudbestillinger; Volvo havde forventet omkring 50.000.

S90 blev vist for verdenspressen i december og har siden fået megen ros for både eksteriør og interiør. Den kølige fremtoning er karakteriseret af en konkav kølergrill, som er en hyldest til klassikeren P1800, og som bærer Volvo’s nye jernmærke. De T-formede Thor’s Hammer lygter skal give S90 sit eget udtryk.

Se billeder af den nye Volvo S90 her

I kabinen har Volvo lænet sig op ad den succes, XC90 har opnået, men har sat barren lidt højere med nye detaljer i instrumentpanelet, bl.a. nye, lodret stillede vinger i luftindtagene.

 ”Vi mener, vi har skabt en game changer. S90 er klassisk og cool. Eksteriøret er flot og har både en unik udstråling og de samme rene linier, der kendetegner skandinavisk design. Interiøret formår at mixe innovativ teknologi og naturmaterialer, så resultatet bliver elegant, imødekommende og smagfuldt. Svensk, når det er bedst,” siger Thomas Ingenlath, designchef hos Volvo Car Group.

S90 introduceres med IntelliSafe Assist som standard. Det omfatter aktiv fartpilot, afstandsadvarsel og semi-automatisk selvkørende fartpilot. (Pilot Assist funktion).

Pilot Assist holder ved hjælp af varsomme ratimpulser bilen korrekt placeret inden for vejstriberne op til motorvejshastigheder på omkring 130 km/timen. Det er ikke længere nødvendigt, at der kører en anden bil foran.

Pilot Assist er et skridt hen mod fuld autonom kørsel – et kerneområde i Volvo’s innovationsarbejde og noget, der også er udstillet på biludstillingen i Detroit med Concept 26, som viser en vision om, hvordan et bilinteriør kan komme til at se ud og føles i en fuldt autonom Volvo.

Hybridudgave klar ved lanceringen

S90 kommer på markedet som hybrid med T8 Twin Engine. Det er en plugin hybrid med op til 407 hk og tre køreprogrammer: Pure, Hybrid og Power.

S90 introducerer også automatisk dyregenkendelse (Large Animal Detection). Både om dagen og om natten er funktionen i stand til at opdage store dyr som rådyr, heste og kvæg. Teknologien er forsynet med et advarsels- og et nødbremsesystem som er med til at undgå eller mildne kollisioner med store dyr.

Undervognen i S90 er udviklet i en ny og avanceret chassissimulator.

”S90 har taget et stort skridt fremad, hvad angår køredynamik, ydelse og håndtering. Vi har fuldstændig nydesignet Volvo-køreoplevelsen for at kunne give kunderne en følelse af præcision, kontrol og komfort,” siger Dr. Peter Mertens, chef i Volvo Car Group’s afdeling for forskning og udvikling.

Fra start produceres Momentum og Inscription. I uge 46 starter produktionen af Kinetic og R-Design udstyrsvarianter.

 

Danske priser

Forventede vejledende udsalgspriser på Volvo S90 på det danske marked:

S90 D3 manuel Kinetic fra:                           kr. 545.000,-

S90 D4 automatgear Kinetic fra:                   kr. 610.000,-

Momentum:                                                + kr. 65.000,- (i forhold til Kinetic)

Inscription og R-Design:                               + kr. 70.000,- (i forhold til Momentum)

 

Beskatningsværdier

Volvo S90 Kinetic D3, manuel:                     kr. 450.000,-

Volvo S90 Kinetic D4, automatgear:              kr. 495.000,-

Momentum:                                                + kr. 40.000,-

Inscription:                                                  + kr. 50.000,- (i forhold til Momentum).

 

Læs også: Premiere: Her er den nye Volvo S90

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...