Volvo V60 Cross Country D4 AWD aut.
Volvo V60 Cross Country D4 AWD aut.© Lars Krogsgaard

Første test: Vi kører Volvo V60 CC på is

Volvo V60 Cross Country har træk på alle fire hjul og øget frihøjde, så du kan komme frem overalt

4. februar 2019 af Lars Krogsgaard

Hvor er vi?

Volvo har valgt at introducere bilen højt mod nord i Sverige, nærmere bestemt byen Lulelå. Her kommer temperaturen sjældent over -10 grader, og den lå stabilt på -25 grader, da vi var der. 

Om vinteren er sne og is derfor en permanent del af, at færdes på de kanter. Der bliver firehjultrækket ikke bare en nødvendighed, men det giver også en dejlig følelse af tryghed, når vintervejene skal forceres. 

Volvo V60 Cross Country D4 AWD aut.
Volvo V60 Cross Country D4 AWD aut.© Lars Krogsgaard

Hvad er nyt i Volvo V60 Cross Country?

Cross Country varianten kendes udefra på de større plasticskærme og let øget frihøjde. Det får den til at fremstå lidt mere rå, men har stadig bevaret de elegante linjer som vi kender i forvejen. 

Volvo betegner ikke Cross Country som en særskilt model, men i stedet som et udstyrsniveau. Udover træk på alle fire hjul, større plasticskærme og øget frihøjde, får du også et ekstra køreprogram til offroad kørsel, hvor bilen selv finder ud af, hvis du er på vej ned ad en stejl bakke og hjælper dig med at bremse forsvarligt, så bilen ikke glider fra dig. 

Når det går op ad bakke hjælper systemerne dig også hele vejen op, og det gør faktisk bilen ret effektiv i terrænnet. Måske mindst lige så effektiv, som mange større og højere SUV’ere. 

På vejen gør Cross Country det også glimrende. Den øgede frihøjde gør bilen en smule mere blød i undervognen og det synes jeg klæder den godt.

Volvo V60 Cross Country D4 AWD aut.
Volvo V60 Cross Country D4 AWD aut.© PR

Hvem er konkurrenterne?

Feltet af konkurrenter er ikke så stort, men tæller Opel Insignia Country Tourer, Audi A4 sllroad og VW Passat Alltrack. Her ligger Volvo’en prismæssigt nogenlunde i midten. En V60 Cross Country D4 koster fra 529.250 kr.

Hvornår lanceres Volvo V60 CC?

V60 Cross Country D4 er hos forhandlerne nu. Benzinversionen T5 er hos forhandlerne i løbet af foråret.

Vi Synes

I en kategori af biler, som Volvo på nærmeste opfandt med deres første V70 XC i 90’erne, er der siden mange andre fabrikanter der er fulgt trop. Men Volvo er stadig kongen af de høje stationcars. Elegant og raffineret og på samme tid rå at se på. Men det kommer til en pris.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...