Detroit: Her er Volvo's offroad-sedan

Præsenterer Cross Country-udgave af den 4-dørs S60 på Detroit Motor Show

13. januar 2015 af Steen Bachmann

Der findes ikke en eneste serieproduceret sedan med høj frihøjde og firehjulstræk på det danske marked. Subaru sælger en hævet 4-dørs Legacy med firehjulstræk, men kun i Kina og Australien (en firehjulstrækker som Subaru WRX STi kan på grund af sin lave frihøjde ikke kaldes en offroader). Men nu kommer Volvo med sedanen S60 Cross Country, der får premiere på Detroit Auto Show.

Volvo S60 Cross Country har 6,5 cm øget frihøjde og permanent firehjulstræk. Den fås også i en variant med forhjulstræk.

 

"Vi har identificeret en niche med en hævet sedan med råt look. S60 Cross Country vil appellere til købere, der leder efter en anderledes og alsidig sedan med fordelene fra en crossover,” siger Alain Visser, Senior Vice President Sales, Marketing and Customer Service.

S60 Cross Country står på 18" fælge, mens 19” er ekstraudstyr. Dækkene med høj profil er udviklet for at kunne give både komfort og acceptable evner i terræn, og har desuden den fordel, at de beskytter fælgere mod ridser og kantskader.

 

I første omgang kommer S60 Cross Country med forhjulstræk som D4 diesel med 190 hk. Senere følger en firehjulstrukken udgave.

Volvo præsenterede V60 Cross Country før jul, og begge modeller står på Detroit Motor Show i januar og på udstillingen i Genève i starten af marts.

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...