Volvo v40 T5 Polestar grå i fart Ring Knutstorp

Volvo V40 T5 Polestar til Handling Day på Knutstorp-banen sidste år. Her gjorde den ikke en god figur.

© Mathias Brandt

Den kører godt! (hvad betyder det???)

Oplevelsen af køreegenskaber afhænger af biltypen, men der er mere mellem dæk og asfalt end det

21. februar 2018 af Mikkel Thomsager

Den kører godt, min nye Volvo V40 T3, som faktisk ikke er så ny længere. Jeg fik den i maj 2017, og jeg er siden blevet behørigt glad for den.

Jeg gik et par klasser ned fra min gamle Volvo V70, blandt andet for at få mere køredynamik, og det føler jeg, at jeg fik i V40, som jo deler undervogn med den lige så velkørende Ford Focus.

Og så var det vi tog topversionen af samme model, den 253-hestes Volvo V40 T5 Polestar med til Handling Day på Knutstorp-banen i BM315, september 2017, hvor den blev nummer sjok med ordene "bilen er for from til at være en barsk GTi".

Dagen efter sad jeg i min 150-hestes Volvo V40 med en rynke i panden, klar til at blive skuffet. Men det skete ikke, og jeg er fortsat glad for at køre i den.

Dels er der jo en grundlæggende forskel på at køre på landevej og bane. Men der er også en anden forskel, som jeg siden fandt i en anden bil.

Samme oplevelse i VW Passat

Indrømmet, når min Volvo bliver presset på grænserne, transformerer den ellers udmærkede styring sig til ubrugelig understyring med tilhørende krængning. Men dertil når man jo yderst sjældent på alfar vej, selv med kvik kørsel på øde sogneveje.

Her rækker V40-forhjulenes greb rigeligt til, at give præcis hjulføring og god ratrespons.

Jeg har tidligere haft samme oplevelse i VW Passat.

Generelt er jeg og resten af redaktionen begejstrede for den nye Passat, som vi også har kåret til "Årets Bedste Firmabil Basta". 

Det skete ikke mindst fordi, den har godt vejgreb og respons trods skarpt og direkte styretøj.

Men jeg blev skuffet, da jeg fik havde den med på Jyllandsringen. Ude på grænserne magter forhjulene ikke styretøjets opsætning, og det hele bliver til understyring.

Men det er stadig en god køreoplevelse på landevejen, lige som min V40.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...