Volvo V90 Recharge Concept front
© Volvo

Dansker med i nyt elbildesign fra Volvo

Volvo Concept Recharge viser vejen for Volvo's fremtidige design, og en dansker har haft en finger med i det

3. juli 2021 af Mikkel Thomsager
Volvo V90 Recharge Concept front side
© Volvo

Concept Recharge er navnet på en konceptbil fra Volvo, som givet vis havde fået premiere på biludstillingen i Genéve i marts, hvis den havde været der, men som Volvo nu blot præsenterer i en pressemeddelelse.

Der er dog al mulig grund til at se nærmere på den. Ifølge Volvo's designchef, Robin Page, præsenterer den nemlig både ny grundlæggende teknik og et nyt designsprog for Volvo.

"Vores Concept Recharge repræsenterer et manifest for Volvo Cars' fuldelektriske fremtid samt en ny type bil. Den viser nye og moderne proportioner, der går hånd i hånd med øget alsidighed og viser, hvad teknologien er i stand til designmæssigt.

Med Concept Recharge går vi i de velkendte fodspor af Volvos design-DNA på en moderne og frisk måde, mens vi bevæger os ind i vores fuldelektriske fremtid,"siger Robin Page.

Volvo V90 Recharge Concept side rear doors bagende døre suicide door
© Volvo

Afløser for XC90

Designet er ganske vist nyt, men det grundlæggende, skandinaviske udtryk, som var udgangspunktet for Volvo's kendte modelprogram er bevaret. Rene linjer og omfattende brug af bæredygtige og naturlige materialer både ind og udvendig er altså stadig udgangspunktet. 

Det er ikke kun designet, der repræsenterer en ny tid for Volvo. Concept Recharge bygger på en ny grundlæggende el-teknik, hvor batterierne ligger fladt under gulvet, til gavn for bilens balance og ikke mindst rummelighed. Volvo oplyser endnu intet om bilens præstationer.

Ifølge pressemeddelelsen vil afløseren for den nuværende XC90 blive den første model, der bygger på den nye teknik og det nye designsprog. Den bliver dog næppe så lav og flad i sit udtryk som Recharge, der kan ses som et bud på en helt ny biltype fra Volvo.

Volvo V90 Recharge Concept side rear doors bagende døre suicide door interior
© Volvo

Skandinavisk indvendig

Også indvendig er både teknik og udtryk helt nyt. En stor, 15" skærm i stående orientering er centrum for en ny brugeroplevelse, der givet vis baserer sig på det Google-system, som Volvo netop har introduceret i XC40 Recharge.

"Interiøret integrerer vores nyeste brugeroplevelses-teknologi med smukke, bæredygtige og naturlige materialer. Hver del af interiøret er som et kunstværk og kunne stå alene som et individuelt møbel i et rum. Vi anvender de nyeste teknologier, men ikke for teknologiens egen skyld. Vi fokuserer altid på de fordele, som teknologier kan give," forklarer Robin Page, som har stået i spidsen for projektet. Med i teamet er også danske Frederik Tjellesen, der startede i Volvo's design-afdeling i efteråret 2020, efter en årrække som bildesigner i Kina.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...