© Volvo

Ansigtsløft og mildhybrid-teknik til herregårdsvognen

Volvo V90 – og sedanvarianten S90 – får lille facelift og nye motorer.

23. februar 2020 af Søren Juul

Den seneste generation af Volvo's flagskibsmodeller V90 og S90 kom i 2016. Nu får de et lille facelift, der pudser eksteriøret af, opdaterer kabinen med nyt udstyr og introducerer mildhybrid-teknik i motorrummet. 

© Volvo

Nænsom designevolution

Man skal have luppen frem for at spotte nyhederne udvendigt.  I snuden har Volvo installeret en ny forkofanger med en kromliste på tværs, der skulle få bilen til at syne lavere.
Dertil nye tågeforlygter, som vi dog har svært ved at spotte på billederne.

På V90 og V90 Cross Country er det mest karakteristiske træk et nyt baglygtedesign og et sekventielt blinklys.
  
En række nye eksteriørfarver og fælge giver lidt flere muligheder for skræddersy modellen til ens personlige smag. 

Volvo V90 Cross Country - nu også klar som mildhybrid. 

© Volvo

Bedre lyd og renere luft i kabinen

Volvo har undladt at vedhæfte et kabinebillede til pressemeddelelsen om faceliftet – måske fordi opdateringerne hører til i småtingsafdelingen.

Hifi-entusiaster kan fornøje sig med et opgraderet lydanlæg fra Bowers & Wilkins, der har fået en optimeret forstærker, automatisk kørestøjsreduktion og en ny indstilling, der "efterligner lyden fra din yndlingsjazzklub" - hvad end det så skal betyde (skribenten hører kun rock).
  
En anden nyhed fra ekstraudstyrslisten er luftrensning med "Advanced Air Cleaner", der giver føreren mulighed for at overvåge kabinens luftkvalitet via centerdisplayet. Advanced Air Cleaner kan rense kabineluften for næsten alle småpartikler i løbet af få minutter.

Alle modeller i 90-serien leveres nu med dobbelt USB-C-strømudtag bagi, hvilket erstatter 12-volt-udtagene. Trådløs opladning til smartphones, der først blev introduceret i den kompakte SUV XC40, er nu også tilgængelig på de fleste varianter i 90-serien.

I stedet for et kabine-foto bringer vi et billede af den opdaterede Volvo S90. 

© Søren

Lille elmotor hjælper med at sænke forbruget

Volvo's mild-hybrid teknik, der først blev introduceret på SUV’erne XC90 og XC60 sidste år, er nu også tilgængelige på alle andre biler i 90- og 60-serien samt på XC40.

V90 Cross Country med mild hybriddrivline er den første elektrificerede variant i  Cross Country-modellernes historie.

Volvo lover op til 15 procent brændstofbesparelse og udslipsreduktion i den daglige kørsel med de milde hybrider, som fungerer ved at fossilmotoren får assistance af 48 volts-batteri og en kombineret starter/generator/elmotor, der høster kinetisk energi under bremsning - og bruger den til bl.a. at drive bilens elektriske systemer. 

Volvo sætter strøm til både benzin- og dieselvarianterne. Det betyder, at de gamle modelbetegnelser T4, T5 og T6 skifter navn til B4, B5 og B6 – og nok så forvirrende – dieselvarianterne D4 og D5 skifter tilsyneladende også navn til B4 og B5. 

Vi forventer dansk premiere på de opdaterede S90/V90 modeller til sommer. 

© Volvo

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...